De complete gids voor Business Class-vluchten

Inhoudsopgave


Bij veel luchtvaartmaatschappijen is business class de hoogste serviceklasse aan boord van het vliegtuig, waardoor het een de facto op zich eerste klas.

Wat is geëvolueerd tot de business class van vandaag, begon in feite te lijken op de premium economy van vandaag. Toen luchtvaartmaatschappijen aan het einde van de jaren zeventig economy class-tarieven met korting introduceerden, wilden ze een manier om zakenreizigers (die anders niet eerste klas boekten) te stimuleren om economy class-tickets tegen vol tarief te blijven kopen. Luchtvaartmaatschappijen creëerden een aparte cabine voor deze economy-reizigers met vol tarief, met meer ruimte en catering aan boord en voorzieningen die meer leken op eersteklas, en business class was geboren.

Naarmate de markt voor internationale vliegreizen evolueerde, werd business class het belangrijkste vervoermiddel voor internationale zakenreizen over lange afstanden, en uiteindelijk werd het zo populair dat veel luchtvaartmaatschappijen hun eersteklas cabines helemaal vervingen door een eersteklas business class-product.

Wat is businessclass?

Business class is een serviceklasse aan boord van een commerciële vlucht. Bij veel vervoerders is dit de hoogste serviceklasse; bij sommige vervoerders zit het tussen eersteklas en economy of premium economy class.

Business class heeft ook de grootste verscheidenheid aan producten. Binnen Europa is het gebruikelijk dat business class lijkt op de basisstoel in economy class, zij het in een gedeelte met gordijnen aan de voorkant van het vliegtuig, met andere service aan boord en een gegarandeerde lege middelste stoel. Op langereafstandsvluchten schakelen luchtvaartmaatschappijen over op grotere vliegtuigen en bieden ze hun business class-product voor lange afstanden aan, maar dit verschilt per luchtvaartmaatschappij.

Air France en British Airways vliegen beide naar Tel Aviv vanuit respectievelijk Parijs en Londen, met widebody-vliegtuigen die zijn geconfigureerd voor langeafstandsvluchten, maar KLMdie vanuit het nabijgelegen Amsterdam vliegt, vliegt met de voor Europa geconfigureerde Boeing 737, dus het is belangrijk om vliegtuigtypes en stoelopstellingen te controleren bij het boeken.

Voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen is business class over het algemeen een internationaal product voor lange afstanden. De premiumcabine op binnenlandse vluchten is eersteklas, maar er zijn enkele verschillen. Sommige Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen bieden een eersteklas cabineproduct aan op internationale korte en middellange afstandsvluchten dat erg lijkt op binnenlandse eersteklas, maar noem het business class.

Buiten de Verenigde Staten en Europa lijkt de business class voor korte afstanden op de eerste klasse voor binnenlandse vluchten in de VS.

Business class kent ook verschillende namen. Hoewel veel luchtvaartmaatschappijen hun business class-producten een variant van “Business Class” noemen, hebben veel andere luchtvaartmaatschappijen een andere merknaam. Op Virgin Atlantic is het Upper Class, terwijl concurrent British Airways het Club World noemt op langeafstandsvluchten en Club Europe op korte- en middellangeafstandsvluchten. Op Thai Airways is het Royal Silk; Korean Air noemt het al lang Prestige Class; Delta noemt het Delta One; JetBlue maakt het gewoon Mint.

Hoeveel kosten business class tickets?

Een intercontinentaal businessclass-ticket voor lange afstanden vanuit de Verenigde Staten kost gewoonlijk tussen de $ 3.000 en $ 5.000 retour aan boord van grote nationale luchtvaartmaatschappijen. Kortingsluchtvaartmaatschappijen kunnen lagere business class-tarieven aanbieden.

De tarieven zijn vaak het hoogst op de langste vluchten, waar de vraag naar business class aanzienlijk kan zijn. Langeafstandsvluchten met non-stop vluchttijden van meer dan twaalf uur (non-stop van de VS naar het Midden-Oosten, Australië/Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië) kosten vaak $ 5.000 tot $ 12.000 retour.

Business class-tarieven voor korte afstanden in andere regio’s van de wereld zijn vaak in lijn met de binnenlandse eersteklas in de VS, met retourtarieven van slechts $ 300 voor sommige kortere vluchten.

Businessclass-tarieven stijgen en dalen ook in overeenstemming met de zakelijke vraag. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn de business class-tarieven op hun hoogtepunt tijdens de noordelijke winter, buiten de vakantieperiodes. Het is niet ongebruikelijk dat transatlantische vluchten in de winter bijna leeg vertrekken in economy class, maar uitverkocht zijn in business class.

Het omgekeerde is waar in de zomer, met uitverkochte economy class-secties en relatief minder volle business class-cabines – met bijpassende tarieven. Dit is met name het geval in juli en augustus, wanneer een groot deel van Europa stopt met het afhandelen van zaken voor langere zomervakanties.

Over het algemeen daalt de vraag naar business class tijdens vakantieperiodes, maar luchtvaartmaatschappijen compenseren dit vaak door verschillende vliegtuigen in te plannen om veranderingen in de vraag op te vangen.

>> Lees over de routes waar u waarschijnlijk een geweldige prijs voor business class zult vinden

Wat is een business class-deal?

Nogmaals, dit hangt sterk af van een aantal factoren, waaronder of het een fouttarief is (wanneer de luchtvaartmaatschappij de vlucht veel lager prijst dan bedoeld) of dat het gewoon een kortingstarief is. Als het een fouttarief is, kunt u een internationale business class-vlucht krijgen voor slechts $ 300.

Over het algemeen is een goede deal voor een internationale business class-vlucht iets minder dan $ 2.700. Going stuurt nu business class deals (samen met first class en premium economy) naar onze Elite-leden. Voor onze deals zoeken we prijzen in de $ 500 naar Mexico en het Caribisch gebied, ongeveer $ 1.200 naar Latijns-Amerika, $ 1.700 naar Europa en $ 2.200 naar Azië.

Hier zijn enkele voorbeelden van echte deals die we onze leden hebben gestuurd:

 • Non-stop van Newark naar Parijs voor $ 1.599 retour in business class
 • San Francisco naar Amsterdam voor $ 1.851 retour in business class
 • Non-stop van Miami naar Panama voor $ 522 retour in business class
 • Van Philadelphia naar Caïro voor $ 1.454 retour in business class

Hoe goedkope business class vluchten te vinden

De woorden ‘goedkoop’ en ‘business class’ gaan zelden samen, maar als je droomt van ligbedden en champagne in de lucht, is er hoop. Het is mogelijk om betaalbare business class vliegtickets te vinden; je hebt gewoon een beetje geluk nodig (of veel punten en mijlen) en de mogelijkheid om snel te handelen wanneer je een spectaculaire deal vindt.

1. Hoop op een Business Class Mistake Fare.

Mistake Fares zijn de heilige graal van goedkope vluchten, en ze gebeuren wanneer een luchtvaartmaatschappij per ongeluk een vlucht veel lager prijst dan de bedoeling was – tot wel 90% korting op de gebruikelijke prijzen. Wanneer dat gebeurt met een business class-tarief, kan het net zo goedkoop of zelfs goedkoper worden dan een typisch economy-tarief.

Er is geen geheim om Mistake Fares te vinden; je moet gewoon geluk hebben, of je moet elke dag tientallen vluchten zoeken, zoals ons team van Flight Experts doet. Mistake Fares in business class zijn vrij zeldzaam. In 2020 vonden we er ongeveer een dozijn, voornamelijk in eigen land en naar het Caribisch gebied en Latijns-Amerika, samen met twee naar Europa en één naar West-Afrika.

Enkele van de foutieve tarieven voor business class die we leden eerder hebben gestuurd, zijn:

 • LAX/SFO naar Azië in Business Class voor $ 600 retour (normaal $ 3.000+)
 • Orlando naar Mexico City in Business Class voor $ 313 retour (normaal $ 1.000)
 • JFK naar Buenos Aires in Business Class voor $ 728 retour (normaal $ 2.000+)
 • Boston naar IJsland in Business Class voor $ 716 retour (normaal $ 1.800)

De sleutel om een ​​fout te voorkomen: handel snel. De meeste fouttarieven duren niet langer dan een dag en sommige verdwijnen binnen enkele uren.

>> Hier zijn drie dingen die u moet weten over Mistake Fares.

2. Word lid van Going om op de hoogte te worden gehouden van geweldige business class-prijzen.

We sturen business class deals, inclusief business class Mistake Fares, naar onze Elite-leden. Enkele recente deals in business class zijn $ 983 retour naar Peru, $ 198 retour naar Napa Valley en $ 1.043 retour naar het VK.

3. Gebruik punten en miles om een ​​business class ticket te kopen.

Wat de contante output betreft, is de “goedkoopste” manier om een ​​stoel in business class te bemachtigen vaak door deze te kopen met creditcardpunten of airline miles. Het aantal punten dat u moet uitgeven varieert (net als bij een contante prijs kan het inwisselen van punten vaak fluctueren) en het is mogelijk dat er niet op elke vlucht beloningen beschikbaar zijn, maar u kunt mogelijk een business class-stoel scoren voor een zo laag mogelijke prijs. als 25.000 punten.

Er zijn heel veel bronnen beschikbaar (zoals The Points Guy) om u op weg te helpen met het verdienen van punten, en veel kaarten bieden aanmeldingsbonussen ter waarde van 60.000 of meer punten wanneer u een bepaald bedrag uitgeeft in de paar maanden.

4. Boek een economy ticket en upgrade met punten of contant.

Als u bij het boeken niet genoeg punten heeft om een ​​Business Class-stoel te kopen, kunt u een Economy Economy-stoel kopen en, als er awardbeschikbaarheid is op de vlucht, uw punten gebruiken om te upgraden.

Een paar kanttekeningen: zorg er ten eerste voor dat er awardbeschikbaarheid is voordat u het ticket boekt dat u wilt upgraden, en ten tweede, zorg ervoor dat u een tariefklasse boekt die in aanmerking komt voor upgrades. Sommige, zoals basiseconomie, komen niet in aanmerking voor upgrades, zelfs niet voor upgrades die met punten of contant worden betaald.

Als er meerdere onverkochte business class-stoelen op een vlucht zijn, kan de luchtvaartmaatschappij, naarmate de vertrekdatum nadert, vaak een upgrade aanbieden tegen een gereduceerd tarief. Mogelijk ontvangt u van tevoren een e-mail of ziet u de optie wanneer u online incheckt.

Als geen van beide gebeurt, kunt u altijd vragen bij de incheckbalie of bij de gate. Soms kunt u op het laatste moment een business class-stoel tegen een zeer lage upgradeprijs bemachtigen.

5. Boek een economy ticket en bied op een upgrade.

Bij sommige luchtvaartmaatschappijen, waaronder Norwegian Air, Iberia en Icelandair, kunnen passagiers in bepaalde tariefklassen bieden op een upgrade naar een hogere klasse. Als u in aanmerking komt, stuurt de luchtvaartmaatschappij u meestal een e-mail, maar u kunt ook het beleid van uw luchtvaartmaatschappij controleren en uw bevestigingscode gebruiken om te zien of u in aanmerking komt en uw bod uit te brengen.

Op de biedpagina biedt de luchtvaartmaatschappij doorgaans een voorgestelde prijs die waarschijnlijker wordt geaccepteerd (en meestal is er een minimumbod) en geeft ze informatie over wanneer u erachter komt of uw bod is geaccepteerd.

Om te kunnen bieden, moet u uw creditcardgegevens invoeren. Als uw bod wordt geaccepteerd, wordt u onmiddellijk in rekening gebracht. Het bod is een nieuw, extra bedrag (naast het bedrag dat u eerder heeft betaald) dat u bereid bent te betalen voor de upgrade, en doorgaans biedt u afzonderlijk op de heen- en terugvluchten.

6. Zoek naar aanbiedingen voor business class-tarieven.

Luchtvaartmaatschappijen bieden af ​​en toe hun business class-stoelen te koop aan, maar hoewel de prijs een aanzienlijke korting kan zijn op de normale prijs, is het hoogst onwaarschijnlijk dat de prijzen die ze aanbieden ooit als ‘goedkoop’ kunnen worden aangemerkt.

Als een business class-stoel van Los Angeles naar Parijs bijvoorbeeld doorgaans rond de $ 3.000 kost, kan de verkoopprijs rond de $ 2.000 liggen. Hoewel het niet is wat de meeste mensen goedkoop zouden noemen, is dat een grote besparing ten opzichte van de gebruikelijke kosten.

Hoe te upgraden naar business class

Met contant geld of punten vooraf

Luchtvaartmaatschappijen verschillen in de manier waarop ze voor vertrek upsells naar business class aanbieden. Sommige luchtvaartmaatschappijen willen de beschikbaarheid van business class openhouden voor reizigers die tickets rechtstreeks kopen in plaats van upgraden, en kunnen upgrade-verkopen reserveren met contant geld of punten tot de dag van vertrek. Delta is een luchtvaartmaatschappij die consistent vooruitbetalingen in contanten of mijlen aanbiedt. Passagiers hoeven alleen hun reservering op te halen om te zien wat er beschikbaar is voor hun aanstaande vluchten, rekening houdend met het feit dat upgradeprijzen vaak op dezelfde manier fluctueren als tarieven.

Veel luchtvaartmaatschappijen beperken ook het aantal stoelen dat te koop is met punten, dus reizigers die willen upgraden met punten moeten vroeg boeken om de beste beschikbaarheid te garanderen. Het is ook belangrijk op te merken dat de meeste luchtvaartmaatschappijen “dubbele upgrades” niet toestaan ​​bij de meeste vormen van betaling. Als een passagier bijvoorbeeld op een luchtvaartmaatschappij met zowel premium economy als business class upgradet naar premium economy, is het misschien niet mogelijk om het geüpgradede ticket later te upgraden naar business class, dus het is handig om de algemene voorwaarden voor een upgrade te bekijken voorafgaand aan de aankoop.

Sommige frequent flyer-programma’s zijn begonnen met het in rekening brengen van copays voor mijlenupgrades naar business class, die kunnen oplopen tot enkele honderden dollars voor langeafstandsvluchten. Deze copays worden vaak kwijtgescholden voor frequent flyers van het hoogste niveau.

Met contant geld of punten tijdens het inchecken

Een andere optie voor upgrades is tijdens het inchecken. Veel luchtvaartmaatschappijen zullen tot aan de vertrektijd premium cabinestoelen met korting blijven verkopen. Tijdens het inchecken bieden veel luchtvaartmaatschappijen betaalde upgrades met gedifferentieerde prijzen op basis van frequent flyer-status (upgrades zijn vaak goedkoper voor leden met een hoger niveau).

Sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals Air France, bieden zelfs aankopen in gemengde valuta aan voor upgrades tijdens het incheckproces. Passagiers kunnen geheel met punten betalen, geheel met contant geld, of een glijdende schaal gebruiken om een ​​combinatie van beide te kiezen.

Bieden

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden ook binnen een paar weken na vertrek biedingen aan voor business class-upgrades. Vanaf ongeveer een week tot enkele weken voor de vlucht zullen luchtvaartmaatschappijen bevestigde passagiers een e-mail sturen met links om een ​​bod uit te brengen (passagiers die op de hoogte zijn, kunnen vaak de website van de luchtvaartmaatschappij bezoeken om biedingen in te dienen zonder dat ze per e-mail worden gevraagd).

Biedingen worden verzameld (met een minimumbod – geen “The Price Is Right-stijl” $ 1 bid shenanigans hier!) en winnende bieders worden per e-mail op de hoogte gebracht. Luchtvaartmaatschappijen die zowel premium economy- als economy-cabines hebben, kunnen verschillende minimumbiedingen voor passagiers hebben op basis van de cabine waaruit ze upgraden.

Het is belangrijk om bij het bepalen van een bod te controleren hoeveel geavanceerde upgrades nodig zijn, hoewel het opmerkelijk is dat veel providers die upgrade-by-bid-programma’s aanbieden, de neiging hebben upgrades niet zo agressief te verkopen met andere methoden.

Met Frequent Flyer-voordelen

In tegenstelling tot binnenlandse vluchten, is het ongebruikelijk dat frequent flyers alleen vanwege hun status automatisch worden geüpgraded naar businessclass-cabines voor lange afstanden. Veel programma’s bieden een punten- of certificatensysteem voor topreizigers die elk kalenderjaar kunnen kiezen voor een wachtlijst voor upgrades op een beperkt aantal vluchten. Het aantal toegekende punten of certificaten is vaak gebaseerd op het aantal reizen na het bereiken van een hoger niveau in het programma.

Businessclass versus andere tickets

Bij veel luchtvaartmaatschappijen is business class de topklasse voor hun intercontinentale productsuite voor lange afstanden. Vervoerders zonder eersteklas hebben wat meer speelruimte om luxe accenten aan hun business class-cabines toe te voegen, aangezien ze geen eersteklas cabine hebben om zich van hun business class te onderscheiden.

Eerste klas

 • Luxe en comfort van het hoogste niveau – op dragers die het hebben
 • Ligstoel en fijne keuken
 • Zeer persoonlijke service

Business class

 • Vaak de beste service bij veel luchtvaartmaatschappijen
 • Ligstoel en aanzienlijke persoonlijke ruimte
 • Meestal een bar aan boord of een verfrissingsruimte

Premie Economie

 • Grotere verstelbare stoel en verbeterde voorzieningen
 • Maaltijden kunnen hetzelfde zijn als economy of iets opgewaardeerd
 • Vaak meer bagagevrijdom en soms prioriteitsafhandeling

Economie

 • Meest economische serviceklasse
 • Eenvoudige zitplaatsen en voorzieningen

Wat is meestal inbegrepen bij business class-tickets?

Business class tickets zijn, op enkele uitzonderingen na, all-inclusive geprijsd, hoewel er enkele uitzonderingen zijn. Tarieven met korting op British Airways Club World zijn exclusief gratis stoeltoewijzing vooraf; Emirates heeft ook een “ontbundeld” business class-tarief dat geen vooraf toegewezen stoelen of toegang tot de lounge omvat.

De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden een aanzienlijke hoeveelheid ingecheckte bagage, toegang tot de luchthavenlounge en eten en entertainment aan boord. Op de meeste langeafstandsvluchten zijn de stoelen meestal plat. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben op sommige luchthavens ook aankomstlounges, waar reizigers bij aankomst ontbijt en misschien een douchesuite krijgen.

Business class-reizigers kunnen doorgaans kiezen uit meerdere voorgerechten voor hun hoofdmaaltijd, die meestal wordt bezorgd op porselein op een met linnen bekleed dienblad. Veel luchtvaartmaatschappijen, zoals Singapore Airlines en Thai Airways, bieden pre-orderservices, waardoor passagiers hun voorgerecht voorafgaand aan de vlucht kunnen kiezen. Alcoholische dranken zijn gratis in business class, en business class passagiers genieten doorgaans van een bredere selectie en/of merken van hogere kwaliteit dan in economy class.

Veel luchtvaartmaatschappijen delen amenity kits uit in business class op langeafstandsvluchten. Bij Air France bevatten de kits producten van het Franse cosmeticamerk Clarins, terwijl ANA kits uitdeelt die speciaal voor de luchtvaartmaatschappij zijn ontworpen door het Britse bagagemerk Globe-Trotter, gevuld met items van het Japanse cosmeticamerk Shiro.

Business class-reizigers profiteren doorgaans ook van een speciale incheckruimte, prioritaire bagageafhandeling en -bezorging, prioritaire beveiligingslijnen (en soms snelle immigratielijnen bij aankomst).

Sommige luchtvaartmaatschappijen, waaronder Emirates en Turkish, bieden gratis luchthaventransfers met chauffeur voor en na de vlucht aan business class-reizigers tegen betaalde tarieven (geen upgrades of mijlen inwisselen).

Eerste klas vs. Business class

First class is een klasse hoger dan business class. Op veel internationale langeafstandsvluchten kunnen luchtvaartmaatschappijen in hetzelfde vliegtuig zowel eersteklas als business class aanbieden. Over het algemeen is business class bedoeld om een ​​opmerkelijke toename van persoonlijke ruimte en voorzieningen aan boord te bieden ten opzichte van economy class, maar niet noodzakelijkerwijs luxe. First class is bedoeld als een toename van persoonlijke ruimte en voorzieningen aan boord ten opzichte van business class, privé en exclusief genoeg om comfortabel een luxe ervaring te worden genoemd. Lees meer over de verschillen tussen first class en business class.

Luchtvaartmaatschappijen die business class aanbieden

Hier is een onvolledige lijst van de vele grote luchtvaartmaatschappijen die business class aanbieden.

 • Aer Lingus
 • Aeroflot
 • Aerolineas Argentinas
 • Aeromexico
 • Lucht Astana
 • Air België
 • Lucht Canada
 • Air China
 • Lucht Europa
 • Air France
 • Lucht India
 • Air Mauritius
 • Lucht Namibië
 • Lucht Nieuw-Zeeland
 • Air Servië
 • Lucht Tahiti Nui
 • Air Transat
 • Air Asia X
 • AirCalin
 • Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen
 • Alle Nippon Airways (ANA)
 • Aziatisch
 • Oostenrijkse
 • Avianca
 • Azoren luchtvaartmaatschappijen
 • British Airways
 • Brussels Airlines
 • Cathay Pacific
 • Chinese luchtvaartmaatschappijen
 • China Oost
 • Zuidelijk China
 • Tsjechische luchtvaartmaatschappijen
 • Delta
 • Edelweiss
 • Egypt air
 • El Al
 • Emiraten
 • Ethiopisch
 • Etihad
 • Eurowings
 • EVA-lucht
 • Fiji-luchtwegen
 • finnair
 • Garuda Indonesië
 • Iberisch
 • Icelandair
 • Japanse luchtvaartmaatschappijen (JAL)
 • Jetstar
 • Kenia Airways
 • KLM
 • Koreaanse lucht
 • La Compagnie
 • LATAM
 • VEEL Pools
 • Lufthansa
 • Maleisische luchtvaartmaatschappijen
 • Luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten
 • Omaanse lucht
 • Filippijnse luchtvaartmaatschappijen
 • Quantas
 • Qatar Airways
 • Royal Air Marokko
 • S7 luchtvaartmaatschappijen
 • SAS
 • Saoedi-Arabië
 • Scoot
 • Singapore Airlines
 • Zuid-Afrikaanse Luchtwegen
 • SriLankaans
 • ZWITSERS
 • TAP Portugal
 • THAIS
 • Turkse luchtvaartmaatschappijen
 • Verenigd
 • Vietnamese luchtvaartmaatschappijen
 • Maagdelijke Atlantische Oceaan
 • WestJet

Business class cabines en services veranderen in de loop van de tijd. Passagiers kunnen websites zoals SeatGuru en SkyTrax gebruiken om zitplaatsadvies van luchtvaartmaatschappijen te bekijken met stoelplattegronden, en recensies en ranglijsten van ’s werelds luchtvaartmaatschappijen te lezen. U kunt ook onze gids met de beste luchtvaartmaatschappijen voor internationale business class lezen.

Word lid van Going Elite en ontdek wanneer de prijzen voor business class-stoelen dalen, soms met wel 90%. Sluit u aan bij bijna 2 miljoen leden en ontvang waarschuwingen voor goedkope vluchten rechtstreeks in uw inbox.