Flying economy, premium economy, business, first class: wat is het verschil bij Air India?

Inhoudsopgave

Air India, de luchtvaartmaatschappij van de Tata-groep, heeft gezegd dat het premium economy-stoelen zal aanbieden wanneer het brede B777-200LR’s introduceert om meer vluchten naar de VS aan te bieden.

Wat is het verschil tussen economy, premium economy, business class en first class stoelen?

Economie les

Alle luchtvaartmaatschappijen begonnen met eersteklas stoelen. Delta Airlines begon te spelen met het idee om meer passagiers op een vlucht onder te brengen door kleinere stoelen aan te bieden.

Eerst begon het met aparte vluchten voor eersteklas- en “koetscabine” -reizigers. De “cabin coach” werd bekend als “economy” class-stoelen. Het is de basisklasse: stoelen zijn het smalst en hebben de minste beenruimte.

Het is de goedkoopste en best verkochte stoelklasse. Air India en Vistara, een andere luchtvaartmaatschappij die eigendom is van Tata, bieden tijdens de vlucht maaltijden aan voor passagiers in economy class, maar dit is geen gangbare praktijk in de branche.

Eersteklas economy class

In 1992 was Virgin Atlantic de eerste luchtvaartmaatschappij die premium economy class lanceerde. Andere luchtvaartmaatschappijen haakten later aan.

Premium Economy-passagiers krijgen voordelen zoals een speciale lounge op de luchthaven, meer eetgelegenheden en bij verschillende luchtvaartmaatschappijen een gunstigere locatie van stoelen.

Op internationale vluchten is de premium economy-cabine verwijderd van de economy class. Met premium economy-stoelen kunnen passagiers extra bagage meenemen. Sommige luchtvaartmaatschappijen staan ​​priority check-in op de luchthaven toe.

Stoelgrootte en beenruimte verschillen misschien niet significant van economy class, maar premium economy stoelen kosten meer dan economy class.

In India is Vistara de enige luchtvaartmaatschappij die premium economy-stoelen aanbiedt.

Business class

Deze stoelen zijn de mediaan tussen de economy-stoelen en de eersteklas stoelen. De service werd voor het eerst geïntroduceerd door de luchtvaartmaatschappijen Pan Am en Qantas.

Business class biedt relaxfauteuils, schuine lie-flat stoelen, volledig vlakke stoelen en cabinestoelen. De beenruimte is meer dan economy en premium economy klassen. Dineren omvat een ruimere keuze aan eten en drinken. Zitplaatsen zijn verwijderd van andere klassen.

Business class is goedkoper dan first class, maar kost meer dan economy. Passagiers krijgen reserveringen in de luchthavenlounge en de mogelijkheid om met voorrang in te checken. Business class-stoelen bieden wifi tijdens de vlucht.

Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden ook ophaal- en terugbrengdiensten met chauffeur aan voor zakenreizigers.

In India bieden Air India, Jet Airways en Vistara business class-stoelen op binnenlandse vluchten. Qatar Airways, Singapore Airlines en Etihad Airways zijn de bekendste internationale luchtvaartmaatschappijen voor hun business class.

Emirates heeft een speciale bar voor zakenreizigers.

Eersteklas zitplaatsen

De beste stoelen – meestal gekocht door de rijken – bieden een dikke laag luxe. De stoelen zijn groter en sommige luchtvaartmaatschappijen bieden zelfs individuele suites aan.

De servicestandaard is op deze stoelen het hoogst. De kwaliteit van het eten is eersteklas met veel gerechten bereid door chef-koks met een Michelin-ster.

In India bood Air India eersteklas stoelen aan op binnenlandse vluchten, maar stopte in 2019.

Singapore Airlines, Lufthansa, Emirates en British Airways staan ​​bekend om hun eersteklas stoelen.