Hoe goedkoop business class vliegen

Inhoudsopgave


Vraagt ​​u zich af hoe u voordelig business class kunt vliegen? Van innovatieve hacks tot eenvoudige boekingstools, ’s werelds beste business class-cabines zijn goedkoper dan u denkt. We laten u zien hoe u een superieure stoel kunt bemachtigen met onze top vijf insidertips.


Hoe goedkoop business class vliegen

Champagne, voorzieningenpakketten, gastronomisch eten, ruime stoelen, oh jee! Als je eenmaal zaken hebt gedaan, is het moeilijk om terug te gaan. Hoewel deze filosofie net zo bankroet als aantrekkelijk kan zijn, hoeft dat niet zo te zijn. Hier zijn vijf tips, waaronder een paar Skyscanner-tools, om voor een zacht prijsje een luxe stoel te bemachtigen.


1. Miles en punten inwisselen voor reizen in business class

Of u nu mijlen en punten hebt verdiend met aanmeldbonussen en aankopen op uw creditcard of met vluchten, hotelovernachtingen en autohuur, er zijn twee manieren waarop u alles wat u heeft gespaard kunt inwisselen voor stoelen in Business Class:

  • Gebruik punten om business class awardtickets te boeken. Met 82.500 United MileagePlus-miles (verdiend door met United te reizen of punten over te dragen van een creditcard van een partner) krijgt u bijvoorbeeld een enkele reis in business class van Los Angeles naar Bangkok. Punten kunnen worden gebruikt voor een vlucht van luchtvaartmaatschappijen van United of Star Alliance, zoals ANA en EVA Air.
  • Gebruik punten om een ​​economy- of premium economy-ticket te upgraden. Als u met American vliegt, beginnen internationale upgrades bij slechts 15.000 AAdvantage-miles, maar kunnen ook contante kosten omvatten. Bepaalde buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, zoals Korean Air, hebben echter alleen punten nodig om in aanmerking komende tarieven te upgraden.

2. Stal de verkooptarieven van business class

Promoties in de gaten houden betekent grote deals scoren op uiterst gewilde luchtvaartmaatschappijen zoals Qatar Airlines, dat consequent wordt gerangschikt als een van de beste business class-cabines.

Geen tijd om het internet af te speuren naar aanbiedingen? Probeer deze Skyscanner-tools:

  • Als je flexibel bent in tijd, gebruik dan de Skyscanner-app om vind de goedkoopste maand vliegen. Kies uw bestemming, sleutel aan de datums en filter vervolgens de resultaten om alleen business class-vluchten weer te geven. Houd er rekening mee dat de dag waarop u uw vlucht boekt ook van invloed is op de prijs.
  • Als uw bestemming flexibel is, kunt u uitchecken De zoekfunctie “Overal” van Skyscanner. Met deze functie kunt u aankomstluchthavens op prijs bekijken. Om het te gebruiken, selecteert u gewoon “Overal” in het veld “naar” en drukt u op zoeken – zo simpel is het!

3. Speel het business class upgrade-spel

Veel luchtvaartmaatschappijen, zoals Lufthansa en Cathay Pacific, doen mee aan upgrade-veilingen. Als u een in aanmerking komend tarief heeft gekocht, ontvangt u een paar dagen voor uw vlucht een e-mail waarin u wordt uitgenodigd om een ​​bod uit te brengen op een business class-stoel. Het is duidelijk dat hoe hoger u biedt, hoe groter uw kansen; veel upgrade-veilingen hebben echter verrassend soepele lagere limieten.

Brussels Airlines en United daarentegen bieden business class-upgrades aan bij het inchecken voor een prijs naar keuze. Hoewel doorgaans duurder, kunt u met een bevestigde upgrade meteen genieten van de luxe ervaring van business class.

In beide gevallen gebruikt u geen mijlen en punten om het upgradespel te spelen, hoewel een frequent flyer-lid (vooral een elitelid) uw prioriteitspositie op de upgradelijst kan verhogen.


4. Kies en kies je luxe

Business class vliegen is geweldig, zonder twijfel! Maar heb je echt alle luxe voordelen nodig? Veel elementen van de business class-ervaring kunnen stuk voor stuk worden gekocht, zoals toegang tot de VIP-lounge, extra beenruimte, maaltijden aan boord en priority check-in, veiligheidscontroles en boarding. Kies en kies de items die uw reis echt zullen verbeteren.

Overweeg ook om premium economy te kiezen boven business class. Op korteafstandsvluchten doen de extra voordelen, zoals een stoel met een plat bed, er misschien niet zo veel toe. Maar misschien krijgt u gewoon meer ruimte om te spreiden en een even heerlijke meergangenmaaltijd voor een veel lagere prijs.


5. Vermijd ouderwets businessclass-advies

Hoewel het nooit een slecht idee is om je netjes te kleden als je vliegt, een incheckmedewerker met respect te behandelen of dicht bij het podium bij de gate te zitten, resulteren deze dingen tegenwoordig zelden in een upgrade. Gezien het aantal verschillende manieren om business class te kopen, geven luchtvaartmaatschappijen bijna nooit gratis upgrades.

Hoop is natuurlijk eeuwig, en je krijgt vaak wat je verlangt in het leven wanneer je het het minst verwacht. Wat je ook doet, vraag een medewerker van een luchtvaartmaatschappij niet rechtstreeks om een ​​upgrade. Dat brengt hen in een ongemakkelijke positie.


De bottom line over goedkoop business class vliegen

Er zijn net zoveel manieren om toegang te krijgen tot business class als er redenen zijn om dat te willen. En, het hoeft niet duur te zijn. U kunt mijlen en punten gebruiken, een uitverkooptarief scoren, bieden om te upgraden of gewoon bepaalde luxe-elementen kopen die uw reiservaring naar een hoger niveau tillen.

Ongeacht uw strategie, meld u aan voor Skyscanner Price Alerts om op de hoogte te worden gehouden van de beste business class-prijzen zodra deze worden gepubliceerd, en bekijk onze boekingstool om u te helpen groenere reiskeuzes te maken.


Veelgestelde vragen

Business Class biedt voordelen zoals instappen met prioriteit, comfortabele stoelen met extra beenruimte, gastronomische maaltijden, premium drankjes, toegang tot lounges en meer, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Daarom kost het meer dan een economy-ticket.

Het antwoord hangt ervan af of u korte of lange afstanden vliegt en of de vervoerder beide cabinetypes heeft. Voor kortere vluchten is business class misschien wel de verstandigere keuze, gezien het prijsverschil en de gelijkenis van diensten in beide hutten. In termen van comfort en voorzieningen op een langeafstandsvlucht wint eersteklas zonder twijfel.

Qatar Airways wordt consequent verkozen tot beste in zijn klasse. De term ‘beste’ hangt echter grotendeels af van de duur van uw vlucht en, nog belangrijker, uw behoeften vóór de vlucht en aan boord. Overweeg welke voordelen u wilt tijdens uw reiservaring: een volledig vlakke stoel, privacy, ruime stoelen en een werkruimte, extra bagagevrijdom, instappen met voorrang, toegang tot een exclusieve luchthavenlounge of gastronomisch eten en een goed uitgeruste bar. Door deze vraag te beantwoorden, kunt u de luchtvaartmaatschappij kiezen die het beste aan uw individuele behoeften voldoet.


Begin met het plannen van je volgende avontuur


Meer lezen?