Hoe u zakelijke vluchtkortingen kunt krijgen

Inhoudsopgave


Zakelijke vluchten kunnen gepaard gaan met een zwaar prijskaartje. Als organisatie die afhankelijk is van zakenreizen, slokken deze kosten al snel een aanzienlijk deel van het zakenreisbudget van uw bedrijf op.

De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden hun klanten een bedrijfskorting op het boeken van vluchten, vooral als uw werknemers vaak vliegen. Het aanbieden van kortingen op zakelijke vluchten resulteert in een win-winsituatie voor zowel de luchtvaartmaatschappij als de klant.

Luchtvaartmaatschappijen profiteren van een betere klantloyaliteit en meer zaken, terwijl hun klanten zowel profiteren van kortingen op vliegreizen als wetende dat ze een luchtvaartmaatschappij hebben gevonden waarop ze kunnen vertrouwen voor redelijke vluchtaanbiedingen.

Hier zullen we verschillende tips doornemen om u te helpen de beste kortingen voor zakelijke vluchten te krijgen voor uw zakelijke reisbehoeften.

Bekijk hoe u geld kunt besparen bij het boeken van zakenvluchten

Hoe kortingen voor zakelijke vluchten werken

Een grote meerderheid van de luchtvaartmaatschappijen biedt zakelijke vluchtkortingen aan klanten die regelmatig zakenreizen maken. Zakelijke vluchtkortingen zijn bedoeld voor gebruik door bedrijven waarvan de werknemers alleen voor zaken reizen.

Heel vaak bieden luchtvaartmaatschappijen zakelijke klanten verschillende vluchtpakketten aan met verschillende serviceniveaus en gevarieerde kortingen op zakelijke vluchten.

Een luchtvaartmaatschappij kan bijvoorbeeld drie niveaus van zakelijke vluchtpakketten aanbieden (dit kunnen “bronzen”, “zilveren” en “gouden” pakketten zijn). Over het algemeen geldt dat hoe hoger het lidmaatschapsniveau van uw bedrijf, hoe meer bedrijfskorting u ontvangt op het boeken van vluchten. Hoe hoger het niveau, hoe beter de voordelen – deze kunnen vluchten belonen nadat een bepaald aantal vluchten is geboekt, of zitplaatsen upgraden naar business class.

Zodra u het voorkeursniveau van uw bedrijf heeft geselecteerd of uw kortingstarief voor zakelijke vluchten hebt onderhandeld met de reismanager van de luchtvaartmaatschappij, krijgt u meestal een lidmaatschapsnummer of -code, of toegang tot een klantenportaal om toekomstige boekingen te maken.

Reisprogramma’s die zakelijke vluchtkortingen bieden, helpen organisaties ook inzicht te krijgen in de reisinformatie van hun werknemers, zodat ze kostenbesparende initiatieven kunnen nemen en zowel hun reiskostenbeleid (zie ons reiskostenbeleid-sjabloon) als het zakelijke reisbeleid kunnen verbeteren.

Hoe u geweldige kortingen op zakelijke vluchten kunt scoren

Het verkrijgen van kortingen op zakelijke vluchten is een geweldige manier om de kosten laag te houden, vooral als uw werknemers regelmatig voor zaken vliegen. Hoewel veel kortingsprogramma’s voor zakelijke vluchten gericht zijn op grote bedrijven, kunnen ook kleinere bedrijven hiervan profiteren.

Hieronder beschrijven we enkele manieren waarop bedrijven kunnen profiteren van zakelijke kortingen op het boeken van vluchten.

1. Gebruik een reismanagementplatform

Een reisbeheerplatform helpt de reismanager van uw organisatie bij het boeken, volgen en analyseren van zakenreizen. Sommige van deze platforms zullen een reisinventaris van zakenvluchten hebben. Ze zullen toegang hebben gekregen tot bedrijfskortingen op vluchtboekingen, aangezien ze al strategische partnerschappen zijn aangegaan met veel verschillende luchtvaartmaatschappijen.

2. Kies een slimme zakelijke creditcard

Zorg er bij het kiezen van een zakelijke creditcard voor uw organisatie voor dat u de voordelen en privileges inventariseert als het gaat om het boeken van zakelijke vluchten, zoals hoeveel u moet uitgeven om hoeveel punten te verdienen, en wat deze punten u kunnen opleveren.

De meeste zakelijke creditcards bieden ook kortingen op zakelijke hotels, autoverhuur en reizigersverzekeringen. Weeg af wat voor uw eigen organisatie belangrijk is en profiteer van de zakelijke vluchtkortingen die beschikbaar zijn via uw creditcardmaatschappij.

3. Wees loyaal aan veelgebruikte luchtvaartmaatschappijen

Wees zo consistent mogelijk met welke luchtvaartmaatschappijen u gebruikt, vooral als uw werknemers regelmatig vliegreizen naar dezelfde plaats maken. Loyaliteitspunten lopen snel op en kunnen worden toegepast op toekomstige boekingen als een vorm van bedrijfskorting op het boeken van vluchten.

4. Vergelijk luchtvaartmaatschappijen en tarieven

Neem geen genoegen met de eerste prijs die u tegenkomt. Neem contact op met verschillende luchtvaartmaatschappijen, specificeer uw behoeften en vraag hen om op zijn minst het beste aanbod voor vliegtickets dat u tot nu toe heeft gekregen, te evenaren, zo niet te overtreffen. Veel bedrijven bieden mogelijk ook speciale aanbiedingen aan voor nieuwe klanten. Zorg ervoor dat u controleert of deze niet op hun websites worden vermeld.

5. Wees bereid om te onderhandelen

Soms is ouderwets onderhandelen de sleutel tot het winnen van bedrijfskortingen op vluchtboekingen.

Identificeer de luchtvaartmaatschappijen die de nodige vluchten verzorgen. Neem dan contact op en benadruk de voordelen van een samenwerking met uw bedrijf — leg uit hoeveel vluchten uw werknemers op jaarbasis maken en welk volume u kunt bieden.

Zorg ervoor dat elke deal die u wordt aangeboden, overeenkomt met uw zakelijke reisbeleid en geen verborgen servicekosten, ontheffingen, annuleringskosten of wijzigingskosten bevat voordat u akkoord gaat met een formele overeenkomst.

hoe u de downloadknop voor het e-boek voor reisbudget kunt optimaliseren

Hoe TravelPerk te gebruiken voor geoptimaliseerd zakelijk vluchtbeheer

Door TravelPerk te gebruiken als uw zakelijke reisbeheerplatform, krijgt u toegang tot de grootste voorraad voor het boeken van zakelijke vluchten. We hebben ook integraties met wereldwijde distributiesystemen Amadeus en NDC, online reisbureaus Expedia en metazoekmachine Skyscanner.

Dit vermindert niet alleen de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het wisselen van platform om de beste prijzen van vliegtickets te vergelijken bij het boeken van reizen, maar het helpt u ook om de beste opties voor kortingen op zakelijke vluchten te beperken.

Bovendien biedt TravelPerk ook een btw-terugvorderingsservice. Wist u dat bedrijven elk jaar miljarden mislopen door niet-afgevraagde btw op reiskosten? Onze btw-terugvorderingsservice kan u helpen om tot 20% van uw jaarlijkse reisbudget te besparen met onze btw-calculator die een nauwkeurige schatting van de btw-teruggave biedt.