Reiskosten in rekening brengen bij uw klanten [Beginners Guide]

Inhoudsopgave


Als u reist om diensten aan uw klanten te verlenen, is de kans groot dat u hebt overwogen om reiskosten in rekening te brengen. In dit artikel behandelen we alles wat u moet weten over reiskosten en geven we praktisch advies om ervoor te zorgen dat u het goed doet.

Wat is reiskostenvergoeding?

Een reiskostenvergoeding is een toeslag bovenop uw standaardprijs. Vaak variëren reiskosten op basis van de afstand die men reist. Hoe verder men reist, hoe hoger de reissom.

???? Gebruik online een kwaliteit boekingssysteem met reiskosten ingebouwd, zoals Check Cherry, zodat je automatisch reiskosten kunt berekenen en in rekening kunt brengen bij klanten. Het bespaart veel tijd en zorgt voor een accurate facturatie.

Waarom rekenen mensen reiskosten aan?

Als u uw diensten bundelt, is de kans groot dat u wat reizen in uw prijzen hebt verwerkt. Als een klant u echter nodig heeft om 100 kilometer te rijden, zijn uw standaardprijzen mogelijk niet langer winstgevend. Met reiskostenvergoedingen kunt u een groter geografisch gebied bedienen door klanten de mogelijkheid te bieden u te vergoeden voor reizen.

Moet ik reiskosten in rekening brengen?

Als u ervoor openstaat om grotere afstanden naar uw werk af te leggen en pakketten te gebruiken om uw diensten te verkopen, moet u reiskosten in rekening brengen, omdat deze ervoor zorgen dat u winstgevend werkt.

Als u niet bereid bent om buiten een kleiner gebied te reizen of voorstellen met aangepaste prijzen naar elke klant te sturen, wilt u misschien alle kosten in één prijs onderbrengen om ervoor te zorgen dat elke boeking winstgevend is.

???? Reiskosten geven meer mensen de kans om u in dienst te nemen omdat het het geografische gebied vergroot dat u bereid bent te bedienen.

Op afstand gebaseerde reiskosten

We zien vaak dat onze klanten bij alle pakketten een gratis reisassortiment opnemen. De eerste 30 mijl zijn bijvoorbeeld gratis en als ze meer dan 30 mijl moeten rijden, is het $ 2,00 per mijl. Op afstand gebaseerde reiskosten zijn uitstekend omdat ze gedetailleerd zijn en het beste rekening houden met tijd en brandstofkosten.

Forfaitaire reiskostenniveaus

Sommige mensen rekenen graag een vast bedrag voor reizen. Iemands reiskostenstructuur kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

0-25 mijl – GRATIS

25-50 mijl – $ 35 vast bedrag

50-100 mijl – $ 125 Vast bedrag

Deze optie is veel minder populair. Een positief aspect is dat je het ene niveau aanzienlijk duurder kunt maken dan het andere.

Retour of enkele reis?

De meeste klanten van Check Cherry rekenen reiskosten voor een enkele reis. Als een trouwlocatie 55 mijl verderop is, rekenen ze reiskosten op basis van 55 mijl (enkele reis). Een andere mogelijkheid is rekenen op basis van de reisduur van en naar het serviceadres (heen en terug).

Eenrichtingsberekeningen maken het voor de klant gemakkelijker om uw tariefstructuur te begrijpen, omdat de meeste klanten er niet aan zullen denken om de afstand te verdubbelen. Als u ervoor kiest om op basis van een enkele reis te laden, overweeg dan om uw vergoeding per kilometer te verhogen om rekening te houden met de reis terug naar huis.

Aan de andere kant zal de berekening van de retourvlucht ervoor zorgen dat het tarief per kilometer lager lijkt dan het tarief voor een enkele reis. Dit kan handig zijn tijdens het eerste verkoopproces. Retour is ook een nauwkeurigere weergave van de werkelijke kosten die gepaard gaan met reizen namens een klant.

Moet ik gewoon de tarieven van de IRS gebruiken?

Elk jaar worden de IRS geeft standaard kilometertarieven vrij. In 2022 was dat 58,5 cent per kilometer. Neem elk jaar contact op met de IRS of uw belastingadviseur en houd de kilometerstand bij voor zakelijke doeleinden. Ongeacht of u reiskosten in rekening brengt of niet, u kunt de kosten per zakelijke kilometer aftrekken. Overleg met uw accountant hoe u dit het beste kunt doen.

Vergeet niet dat het aantal dat de IRS elk jaar verstrekt, gebaseerd is op een jaarlijkse studie van de vaste en variabele kosten van het besturen van een auto. Het is waarschijnlijk een vergissing om klanten kosten in rekening te brengen op basis van tarieven die zijn vastgesteld door de IRS.

Hoeveel moet ik mijn klanten in rekening brengen voor kilometers?

Dit antwoord verschilt per markt, servicetype en ideaal klantprofiel. Hier zijn drie factoren waarmee u rekening moet houden bij het berekenen van een reiskostenvergoeding:

Reistijd

Een van de grotere uitgaven is uw tijd, en reizen zal de tijd die u nodig heeft om uw dienst te voltooien effectief vergroten. Als je personeel hebt, wil je ze waarschijnlijk betalen voor reistijd om ervoor te zorgen dat ze een boeking of evenement willen uitvoeren.

Brandstofkosten

Gasprijzen zijn schandalig. Maak een ruwe berekening om te zien wat het kost om 15, 25 of 50 mijl te rijden op basis van uw volledig beladen voertuig.

Voertuig slijtage

Hoe meer u een voertuig bestuurt, hoe meer het bezit kost als gevolg van afschrijving, rente op uw lening, verzekeringspremies, onderhoud en reparaties. Schattingen kunnen zo laag zijn als $ 0,21 per mijl en meer dan $ 0,62 per mijl. U kunt dit gebruiken handige rekenmachine om een ​​schatting voor uw voertuig te krijgen.

Voorbeeld Reiskostenberekening

Hier is een voorbeeld van hoe men de werkelijke reiskosten zou kunnen schatten.

Brandstof – $ 0,206 per mijl

Kosten per gallon brandstof: $ 4,33

Mijlen per gallon brandstof: 21

Brandstofkosten per mijl = $ 0,206 cent per mijl ($ 4,33 / 21)

Slijtage – $ 0,66 per mijl

5 jaar voertuigslijtage = $ 49.515

Voertuigslijtage per jaar = $9903 ($ 49.515/5)

Slijtage per mijl = $ 0,66 ($ 9903 / 15.000 mijl)

Personeelskosten – $ 0,517 per mijl

Afstand tot locatie: 38,7 mijl

Reistijd: 1 uur

Uurtarief: $ 20

Kosten per mijl = $ 0,517 ($ 20 / 38,7 mijl)

Geschatte reiskosten

$ 1,38 per mijl ($ 0,206 + $ 0,66 + $ 0,517)

Automatische berekening van reiskosten

Bekijk hoe Check Cherry het u gemakkelijk maakt reiskosten berekenen en in rekening brengen. U kunt meerdere reiszones maken, boekingen buiten uw servicegebied beperken en meer.