Wat is zakenreizen? Definitie van zakenreizen

Inhoudsopgave

[ad_1]

Wat is zakenreizen?

Zakenreizen zijn reizen die speciaal voor het werk worden gemaakt en omvatten geen dagelijks woon-werkverkeer, vakantiereizen of vakanties.

Volgens de WTO (Wereldhandelsorganisatie) is tegenwoordig ongeveer 30 procent van de internationale reizen voor zaken – en zakenreizen lijken niet te vertragen. Zelfs in deze wereld van directe communicatie en sociale media is zakenreizen net zo noodzakelijk en voordelig als altijd.

Wat zijn de belangrijkste redenen voor zakenreizen?

  • Netwerken. Een handdruk gevolgd door een face-to-face chat is nog steeds de beste manier om iemand te ontmoeten en te leren kennen – veel beter dan Skype-gesprekken of het lezen van tientallen e-mails en sms-berichten. Misschien wilt u ook persoonlijk uw leiderschapskwaliteiten tonen.
  • Voorbeelden & monsters. Het kan nodig zijn om voorbeelden of voorbeelden van uw werk te nemen of voorbeelden of voorbeelden te zien van iets waarin u overweegt te investeren. Iets uitleggen – zoals een product of dienst die u aanbiedt – terwijl u bij iemand bent en daadwerkelijk zien dat ze het begrijpen, is veel beter dan welk dan ook andere manier.
  • Wees persoonlijk. U wilt leveranciers, klanten of klanten ontmoeten om ze mee te nemen voor een drankje en een maaltijd en ze persoonlijk cadeau te doen als een manier om uw dankbaarheid te tonen. U wilt ze laten zien dat ze de tijd waard zijn die nodig is om een ​​persoonlijk bezoek te brengen.
  • Controleer de voorwaarden. Het liefst ga je langs bij leveranciers om te kijken of alles er goed uitziet. Iemand die bijvoorbeeld T-shirts laat maken, wil zien dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. Of u krijgt voedingsproducten en u wilt zien waar het groeit en in welke faciliteiten het wordt geproduceerd en verpakt. Deze voorwaarden zijn nooit goed in te schatten via een flatscreen.
  • Locatie locatie locatie. Uw bedrijf kan op verschillende locaties kantoren hebben en het is handig om langs te komen, zodat u de omgeving kent. Of misschien moet u iets voor werkdoeleinden inspecteren, zoals een stuk land waarin u geïnteresseerd bent.
  • Bijwonen van vergaderingen en evenementen. U moet een vergadering, lezing, tentoonstelling of show bijwonen die relevant is voor uw bedrijf.
  • Doorzoek de wereld. U wilt zoeken naar of bevestigen dat nieuwe producten geschikt zijn voor uw bedrijf. U wilt potentiële nieuwe leveranciers of medewerkers ontmoeten.
  • Een deal sluiten. Bedrijfsadviseurs Oxford Economics ontdekte door onderzoek dat potentiële klanten bijna twee keer zo snel geneigd zijn om bij u te tekenen als u een persoonlijke ontmoeting heeft. Het is dus zeker de moeite waard om die reis te maken om ze te zien.
  • Stimulansen. Deze reizen zijn bedoeld om werknemers te motiveren en omvatten bijvoorbeeld teambuildingweekenden – hoewel dit een vrijetijdsevenement kan zijn, zijn ze in wezen voor zakelijke doeleinden.

Zakenreizen in een of andere vorm worden al ondernomen sinds de tijd dat mensen met elkaar begonnen handel te drijven. In feite zijn veel van de huidige wegen begonnen als verkeersaders voor mensen die vee of hun waren naar een wekelijkse markt brachten.

Zakenreisbureaus in het VK

In de jaren 1800 zorgde de komst van treinen voor nog meer zakenreizen. Toen begon het in de jaren zestig letterlijk van de grond te komen met de komst van redelijk geprijsde en overvloedige vluchten.

We mogen dus niet vergeten dat de zakenreizigers van vandaag op één lijn liggen met de vernieuwers van voorbije eeuwen – en zonder hen hadden we misschien nooit zulke lekkernijen als thee, koffie en zelfs chocolade geproefd.

[ad_2]