Hoe Google Flights te gebruiken

Als iemand die jaren (jaren!) van mijn leven heeft besteed aan het doorzoeken van miljoenen tarieven van honderden luchtvaartmaatschappijen en vluchtzoekmachines, kan ik je met vertrouwen vertellen: ze zijn in principe allemaal hetzelfde..

Voordelen van Google Flights

Voordelen van Google Flights

Er is veel leuks aan Google Flights. Dit zijn mijn favoriete functies:

 • Bliksemsnel: Google Flights is sneller dan welke andere vluchtzoekmachine dan ook en geeft in fracties van een seconde de tarieven van een maand weer.
 • Op kalender gebaseerde tariefweergave: Google Flights heeft een eenvoudige, intuïtieve kalenderweergave die u het goedkoopste tarief voor de komende twaalf maanden laat zien.
 • Zoeken op meerdere luchthavens: Met Google Vluchten kunt u zoeken naar het goedkoopste tarief tussen maximaal zeven luchthavens van herkomst en zeven bestemmingen, zonder het zoeken te vertragen.
 • Kaartgebaseerd zoeken: Op de kaart van Google Flights Explore ziet u de goedkoopste plaats om vanaf uw luchthaven te vliegen tijdens de door u geselecteerde datums/periode.
 • Hulpmiddelen om u te helpen kiezen: Google Flights laat u weten of het tarief dat u ziet hoog, laag of gemiddeld is voor de reis, en toont u de CO2-voetafdruk van elke vlucht

Voorbeeld Google Flights

Laat me u een voorbeeld geven van hoe dit allemaal samenkomt om u te helpen een goedkope vlucht te krijgen.

Stel dat u in Philadelphia woont en volgende zomer Europa wilt bezoeken. Een typische vluchtzoekmachine beperkt uw zoekopdracht tot vluchten die vanuit Philadelphia vertrekken en aankomen op een specifieke Europese luchthaven, bijvoorbeeld Parijs. Als u ook geïnteresseerd bent in tarieven naar Amsterdam, moet u opnieuw zoeken.

Met Google Flights kunt u echter niet alleen Philadelphia als vertrekluchthaven instellen, maar ook zes andere luchthavens die op korte afstand met de trein liggen: drie in de omgeving van New York City en drie in de omgeving van Washington DC. Als bestemming kunt u Parijs, Amsterdam en maximaal vijf andere luchthavens opnemen. Google Flights gebruikt deze gegevens en toont u de goedkoopst mogelijke tarieven tussen deze 49 mogelijke routes. (Bovendien krijg je niet alleen resultaten voor een specifieke datum, maar voor de hele kalender van 12 maanden.)

Het resultaat:

 • Andere zoekmachines (5-12 juni): € 1.282 van Philadelphia naar Parijs
 • Google Flights (5-12 juni): € 431 van NYC naar Parijs


Door u tot zeven vertrek- en zeven aankomstluchthavens tegelijkertijd te laten inchecken, heeft Google Flights ons $ 851 bespaard (minus het kleine treinkaartje naar NYC).

Nadelen van Google Flights

Google Vluchten is niet perfect. Dit zijn de nadelen waar u rekening mee moet houden:

 • Heeft niet altijd de laagste tarieven: Google Flights werkt door te zoeken naar tarieven die rechtstreeks door de luchtvaartmaatschappijen worden verkocht en naar een handvol van de beste tarieven online reisbureaus (OTA’s), zoals Expedia en Orbitz. Soms hebben kleinere OTA’s (waar Google Flights niet naar kijkt) tarieven iets goedkoper, maar deze sites kunnen aanzienlijke risico’s met zich meebrengen.
 • Toont niet alle luchtvaartmaatschappijen: Google Flights geeft geen resultaten van Southwest Airlines weer, dus u moet deze ook rechtstreeks op de website van de luchtvaartmaatschappij controleren. (Dankbaar Southwest’s lage tariefkalender is behoorlijk gebruiksvriendelijk.)
 • Toont verlopen deals: Zo nu en dan laat Google Flights u weten dat er een tarief beschikbaar is tegen een bepaald tarief, maar wanneer u klikt om door te gaan met boeken (a) stijgt het tarief in prijs, of (b) kunt u niet online boeken en geeft u de opdracht om in plaats daarvan de luchtvaartmaatschappij te bellen. (Doe geen moeite om te bellen, het zal niet werken.) Dit fenomeen wordt “spookbeelden‘ en gebeurt af en toe op Google Flights wanneer een tarief onlangs beschikbaar was, maar dat niet meer is.

Hoe Google Vluchten te gebruiken

Google-vluchten zoekt naar tarieven op de website van bijna elke luchtvaartmaatschappij, evenals op de grootste online reisbureaus zoals Orbitz, Expedia en Priceline. Hieronder vindt u een Google Flights-tutorial.

Hoe u vertrek- en aankomstlocaties op Google Flights instelt om de meeste opties te krijgen

Wanneer u op de startpagina komt, typt u waar u vandaan wilt vliegen en waar u naartoe wilt reizen, samen met uw gewenste reisdata. Hier is een voorbeeld: Zie onder

Drie dingen om te onthouden:

 1. U kunt de bestemming opgeven als een land of zelfs als een heel continent. Als u benieuwd bent naar de goedkoopste vlucht naar het Caribisch gebied tijdens de wintervakantie, typ dan ‘Caribisch gebied’ als uw bestemming.
 2. U kunt in elk vak maximaal zeven luchthavens toevoegen, gescheiden door komma’s. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een goedkope reis naar waar dan ook in Europa, kunt u als bestemming ‘LHR, CDG, AMS, CPH, BCN, FCO, MXP’ invoeren om te zien waar de goedkoopste vlucht is van Chicago naar Londen. , Parijs, Amsterdam, Kopenhagen, Barcelona, ​​Rome of Milaan.
 3. Sommige steden met meerdere luchthavens hebben stadscodes. Deze omvatten NYC (New York City) of WAS (Washington DC), die elk voor 3 tellen omdat NYC = JFK, LGA, EWR en WAS = DCA, IAD, BWI.

Hoe u datums selecteert in Google Vluchten om de goedkoopste dag te zien om te vliegen

Om de goedkoopste reisdata te vinden, klikt u op het vakje voor de vertrekdatum. Als je dat doet, verschijnen de prijzen voor 2 maanden, met de goedkoopste data in het groen, zoals:

Twee belangrijke opmerkingen:

 1. Een Google-vluchtzoekopdracht houdt alleen rekening met prijzen in de maanden die u heeft aangegeven ernaar te kijken. In het bovenstaande voorbeeld zijn de groene datums dus het laagst in mei en juni, maar u kunt mogelijk geld besparen door goedkopere datums te vinden als u naar een eerder of later tijdsbestek scrolt.
 2. De goedkope groene data gelden alleen voor de reisduur die u in eerste instantie heeft opgegeven. Ik zocht oorspronkelijk naar een reis van zeven dagen, maar het veranderen van de lengte van de reis (zoals te zien in het rode vak hierboven) kan vaak resulteren in enorm verschillende tarieven. (Pro-tip: het is heel gebruikelijk dat de tarieven aanzienlijk dalen als je overstapt van een reis van zes dagen naar een reis van zeven dagen. Dat komt omdat de kleine lettertjes op internationale vluchten vaak voorschrijven dat de goedkoopste tarieven alleen beschikbaar zijn voor reizen van minimaal 7 dagen.)

Nadat u de kalender met de laagste tarieven heeft bekeken, klikt u op de gewenste data en krijgt u een grote lijst met mogelijke vluchten, zoals deze:

Merk op dat Google Flights er een paar bovenaan vermeldt die zij beschouwen als de “Best vertrekkende vluchten”, rekening houdend met factoren zoals prijs en route. Toch kan het de moeite waard zijn om een ​​kijkje te nemen bij de “Overige vertrekkende vluchten” om de beste vluchten voor jouw schema te vinden.

Alle vluchttijden op Google Flights worden weergegeven in lokale tijd. Als u op een Google Flights-reisschema een +1 naast de vermelde aankomsttijd ziet, betekent dit dat uw vlucht de volgende dag aankomt (of twee dagen later als er +2 staat).

Google vluchten module in Google zoeken

Maar een zoekopdracht ‘vluchten naar Chicago’ in Google Zoeken activeert een Google Flights-module die altijd het eerste resultaat was boven alle organische resultaten, en direct onder de door Google AdWords gesponsorde advertenties.

Een van de wijzigingen is dat Google de resultaten van de luchtvaartmaatschappijen binnen de module met verpakte vluchten niet langer zal labelen als Gesponsord. Dat komt omdat als een consument uiteindelijk op de Spirit-, United- of Delta-links klikt, van Google Zoeken naar Google Flights navigeert en vervolgens opnieuw naar de website van de luchtvaartmaatschappij klikt om een ​​boeking te maken, Google vanaf januari de luchtvaartmaatschappij geen kosten meer in rekening brengt voor de boeking koppeling. Het is nu een gratis link en niet gesponsord.

Veel luchtvaartmaatschappijen weigerden voor deze links te betalen, maar Google liet hun tarieven toch zien, omdat Google volledig moet zijn in het tonen van de breedte van de beschikbare zoekresultaten voor vluchten aan de consument. Door al deze boekingslinks gratis te maken, hoeft Google zich niet meer druk te maken om sommige luchtvaartmaatschappijen te laten betalen voor de verwijzingslinks, terwijl andere, misschien wel de meeste, de marktmacht hebben om ze gratis te eisen.

Met de wijzigingen kan een gratis link naar een luchtvaartmaatschappij van Delta of een online reisbureau of een metazoeklink van Expedia of Kayak hoger worden weergegeven dan de vluchtmodule van Google in Google Zoeken, afhankelijk van de relevantie en het gemak voor de gebruiker.

Google heeft de afgelopen jaren veel kritiek gekregen omdat het buitensporige voorkeur gaf aan zijn eigen reisproducten ten nadele van concurrenten, dus het zou niet ondenkbaar zijn dat sommige van de wijzigingen die Google woensdag aankondigde het gevolg zijn van druk van de Amerikaanse federale overheid. Het ministerie van Justitie zou Google onderzoeken uit concurrentieoverwegingen.

Vluchten boeken op Google Flights

Zodra u een goede vertrekvlucht heeft gekozen, klikt u erop. Vervolgens wordt u gevraagd een overeenkomstige retourvlucht te kiezen (ervan uitgaande dat u een retourtarief boekt), en uw scherm ziet er als volgt uit:

 

Als u terug wilt gaan en de vertrekvlucht wilt wijzigen, hoeft u in het bovenstaande voorbeeld alleen maar te klikken op de plek waar links ‘EWR-ORY’ staat, net boven ‘Retourvluchten’.

Drie snelle dingen waar u rekening mee moet houden:

 1. De prijs die Google Flights toont, is inclusief alle belastingen, maar exclusief optionele kosten (zoals stoelkeuze of bagage als deze niet zijn inbegrepen).
 2. Als u naar een retourroute heeft gezocht, zijn de kosten die door Google Flights worden weergegeven de kosten voor de gehele retourreis.
 3. Google Flights is geen online reisbureau (OTA); het is een vluchtzoekmachine. Dat betekent dat Google Flights u niet daadwerkelijk vluchten verkoopt. In plaats daarvan krijgt u, wanneer u uw vlucht heeft gekozen, links waarmee u bij een online reisbureau of rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij kunt boeken. (Bij sommige luchtvaartmaatschappijen heeft u de optie ‘Boeken op Google met’ [airline]”, wat eigenlijk gewoon een mooie manier is waarop Google uw gegevens en betalingen naar de luchtvaartmaatschappij verzendt.)

Zodra u op de gewenste retourvlucht klikt, worden uw boekingsopties weergegeven, zoals:

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben verschillende typen economytickets. De twee meest voorkomende zijn de basiseconomie en de hoofdeconomie (of soortgelijke namen). Google Flights geeft u informatie over de verschillende voordelen en beperkingen tussen verschillende economy-tickets, zoals:

 

Wat te doen als er geen goedkope vluchten kunnen worden geboekt via de Google Flights-pagina ("Ghosting")

Af en toe zal Google Flights u in eerste instantie vertellen dat er een goedkoop tarief beschikbaar is, maar wanneer u het ticket probeert te boeken, stijgt het tarief in prijs of kan het helemaal niet worden geboekt.

Wij noemen dit ‘ghosting’.

Dit gebeurt in zeldzame gevallen omdat de luchtvaartmaatschappij misschien net het tarief heeft gewijzigd, maar de nieuwe prijs nog niet in de zoekresultaten is gefilterd.

Als Google Flights u vertelt dat de enige manier om de goedkope prijs te krijgen is door de luchtvaartmaatschappij te bellen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Het zal niet werken omdat de luchtvaartmaatschappij het tarief al heeft aangepast. Laat een traan vallen voor de geweldige prijs die is weggegaan, en hoop op meer geluk bij de volgende.

Als je een tarief ziet dat spookt, kun je op een aantal manieren controleren of het echt verdwenen is:

 1. Probeer andere datums in Google Flights. Misschien heeft de luchtvaartmaatschappij de prijzen van 2 tot 9 mei aangepast, maar het goedkope tarief is nog steeds beschikbaar voor 3 tot 10 mei.
 2. Neem de data van een spooktarief en kijk of het geboekt kan worden bij een online reisbureau zoals Priceline of Expedia.

Houd echter je hoop getemperd: vliegtickets kunnen snel veranderen en als een goed tarief spookt, is de kans dat het nog steeds kan worden geboekt klein.

Google Vluchten gebruiken : Verken de kaartweergave

Je hebt hard gewerkt; het enige wat je kunt bedenken is een fruitige cocktail met een parasolletje in het zand. Het maakt niet echt uit welk strand, je wilt gewoon een goedkope vlucht en warme zon.

U kunt 30 minuten besteden aan het doorzoeken van tientallen luchthavens in het Caribisch gebied.

Of u kunt een van de handigste (en verborgen!) functies van Google Flights gebruiken om in 10 seconden vluchten te zoeken: de Explore-kaart.

De Explore-kaart toont u tarieven op specifieke (of flexibele) data in een land of hele regio.

Er zijn twee manieren om de Explore-kaart te bereiken.

1: Voer een normale Google Vluchten-zoekopdracht uit, maar voer in plaats van een luchthaven op de bestemming een land, regio of continent in en klik vervolgens op de blauwe knop Verkennen, zoals hieronder:

 

 

2: U kunt ook op de knop Verkennen bovenaan klikken.

 

 

3: Bij beide methoden schakelt Google Flights over naar een kaartweergave zoals deze (u kunt overal op de kaart inzoomen om meer tarieven te zien):

 

4: Als u voldoende speelruimte in uw schema heeft, kunt u nog goedkopere tarieven vinden door over te schakelen naar ‘Flexibele datums’.

 

5: Je hebt dan de mogelijkheid om te kiezen welke maanden je wilt reizen (of op elk gewenst moment in de komende 6 maanden te zoeken) en een reisduur van een weekend, 1 week of 2 weken te kiezen.

 

6: U kunt de resultaten op de Google Explore-kaart filteren om uw zoekresultaten te verfijnen. Filter bovenaan op aantal tussenstops, luchtvaartmaatschappijen, reistijden en vluchtduur, of geef uw aantal bagage aan om prijzen te zien inclusief bagagekosten. U kunt ook de schuifregelaar in het gedeelte Prijs verplaatsen om het maximale bedrag aan te geven dat u bereid bent te besteden voor uw vlucht; alle routes boven dat bedrag worden uit de zoekresultaten verwijderd.

Hoe u de resultaten in Google Flights kunt filteren om uw perfecte vlucht te vinden

Een van de krachtigste functies van Google Flights is de mogelijkheid om een ​​reeks filters in te stellen om ervoor te zorgen dat u alleen vluchtschema’s ontvangt waarin u geïnteresseerd bent.

 

 

Deze omvatten:

Stopt

Luchtvaartmaatschappijen

 • Opmerking 1: u kunt meerdere luchtvaartmaatschappijen kiezen of zelfs een luchtvaartalliantie zoals SkyTeam
 • Opmerking #2: Dat kan uitsluiten bepaalde luchtvaartmaatschappijen (Spirit ahem) door hun selectievakje als volgt uit te schakelen:

 

Tassen

 • Let op: Met dit filter kunt u de totaalprijs inclusief handbagage en/of ingecheckte bagage zien. (Uit ervaring is het opnemen van ingecheckte bagage in de prijs om de een of andere reden alleen beschikbaar op binnenlandse vluchten. Hopelijk verandert dit.)

Prijs

 • Tip: Dit filter is vooral handig als u de Explore-kaart gebruikt, omdat u een prijsplafond kunt instellen (bijvoorbeeld $ 600) en alle vluchtopties onder de $ 600 in Europa op uw reisdata kunt zien. (Houd er rekening mee dat de opties onder uw prijsplafond drastisch kunnen veranderen door de datums te wijzigen, zelfs met een dag of twee.)

Keer

 • Voor als u op bepaalde tijden wilt opstijgen of landen

Uitstoot

 • Bij deze berekening wordt rekening gehouden met uw zitklasse, vliegroute en vliegtuigtype. Een economy-ticket voor een rechtstreekse vlucht op een nieuwer vliegtuig zal bijvoorbeeld minder uitstoot veroorzaken dan een business class-ticket voor een aansluitende vlucht op een ouder vliegtuig.

Verbindende luchthavens

 • Tip: Er zit een verborgen maar zeer nuttig hulpmiddel in: de duur van de tussenstop. Dit helpt je vluchten uit te roeien met die afschuwelijke tussenstops van 9 uur.

Duur

 • Beschouw dit als Totale Reistijd. Als u een verbinding heeft, helpt dit filter afgelegen tussenstops en/of lange tussenstops te filteren. (Non-stopvluchten zijn uiteraard allemaal ongeveer even lang.)

 

Hoe u vluchtprijzen kunt volgen op Google Flights

Je kunt instellen tariefwaarschuwingen op Google Flights om ervoor te zorgen dat u niets mist. Er zijn drie situaties waarin dit bijzonder nuttig kan zijn:

 1. U kijkt naar een specifieke vlucht en wilt weten of/wanneer de prijs verandert.
 2. U wilt op specifieke data reizen en wilt weten wanneer de prijzen veranderen elk vlucht.
 3. U wilt naar een specifieke bestemming vliegen en wilt weten wanneer de prijzen op een bepaalde datum veranderen.

Stel om te beginnen uw vertrek- en bestemmingssteden en uw data in. Zoek op de resultatenpagina naar de knop ‘Prijzen volgen’ en klik erop zodat deze wordt ingeschakeld en blauw wordt. (Als u niet bent aangemeld bij Google, wordt u gevraagd dit te doen.)

 

 • Tip: Stel eventuele filters in (bijvoorbeeld alleen non-stopvluchten of exclusief Spirit Airlines) voor klikken om prijzen te volgen. Op die manier informeert Google u alleen over prijswijzigingen op de vluchten waarin u daadwerkelijk geïnteresseerd bent.


Zodra u op de knop hebt geklikt om vluchten te volgen, ziet u onderaan de pagina een klein vakje waarin u ‘Alles bekijken’ kunt gebruiken om al uw gevolgde vluchtprijzen te bekijken. (Je kunt ook naar https://www.google.com/travel/flights/saves om alle vluchten te zien die u momenteel volgt.) U ontvangt een e-mail wanneer de prijs verandert.

Een paar nadelen waar u rekening mee moet houden:

 1. Het kan zijn dat u veel e-mailmeldingen ontvangt, omdat de vluchtprijzen van dag tot dag nogal kunnen veranderen.
 2. U kunt de waarschuwing niet zo instellen dat u alleen op de hoogte wordt gesteld als de kosten een bepaalde drempel bereiken.
 3. U ontvangt geen melding van geweldige aanbiedingen vanaf uw thuisluchthaven naar andere bestemmingen (zelfs nabijgelegen bestemmingen). Daar is Going voor!

Hoe u de resultaten in Google Flights kunt filteren om uw perfecte vlucht te vinden

Een van de krachtigste functies van Google Flights is de mogelijkheid om een ​​reeks filters in te stellen om ervoor te zorgen dat u alleen vluchtschema’s ontvangt waarin u geïnteresseerd bent.

 

 

Deze omvatten:

Stopt

Luchtvaartmaatschappijen

 • Opmerking 1: u kunt meerdere luchtvaartmaatschappijen kiezen of zelfs een luchtvaartalliantie zoals SkyTeam
 • Opmerking #2: Dat kan uitsluiten bepaalde luchtvaartmaatschappijen (Spirit ahem) door hun selectievakje als volgt uit te schakelen:

 

Tassen

 • Let op: Met dit filter kunt u de totaalprijs inclusief handbagage en/of ingecheckte bagage zien. (Uit ervaring is het opnemen van ingecheckte bagage in de prijs om de een of andere reden alleen beschikbaar op binnenlandse vluchten. Hopelijk verandert dit.)

Prijs

 • Tip: Dit filter is vooral handig als u de Explore-kaart gebruikt, omdat u een prijsplafond kunt instellen (bijvoorbeeld $ 600) en alle vluchtopties onder de $ 600 in Europa op uw reisdata kunt zien. (Houd er rekening mee dat de opties onder uw prijsplafond drastisch kunnen veranderen door de datums te wijzigen, zelfs met een dag of twee.)

Keer

 • Voor als u op bepaalde tijden wilt opstijgen of landen

Uitstoot

 • Bij deze berekening wordt rekening gehouden met uw zitklasse, vliegroute en vliegtuigtype. Een economy-ticket voor een rechtstreekse vlucht op een nieuwer vliegtuig zal bijvoorbeeld minder uitstoot veroorzaken dan een business class-ticket voor een aansluitende vlucht op een ouder vliegtuig.

Verbindende luchthavens

 • Tip: Er zit een verborgen maar zeer nuttig hulpmiddel in: de duur van de tussenstop. Dit helpt je vluchten uit te roeien met die afschuwelijke tussenstops van 9 uur.

Duur

 • Beschouw dit als Totale Reistijd. Als u een verbinding heeft, helpt dit filter afgelegen tussenstops en/of lange tussenstops te filteren. (Non-stopvluchten zijn uiteraard allemaal ongeveer even lang.)

 

Hoe u vluchtprijzen kunt volgen op Google Flights

Je kunt instellen tariefwaarschuwingen op Google Flights om ervoor te zorgen dat u niets mist. Er zijn drie situaties waarin dit bijzonder nuttig kan zijn:

 1. U kijkt naar een specifieke vlucht en wilt weten of/wanneer de prijs verandert.
 2. U wilt op specifieke data reizen en wilt weten wanneer de prijzen veranderen elk vlucht.
 3. U wilt naar een specifieke bestemming vliegen en wilt weten wanneer de prijzen op een bepaalde datum veranderen.

Stel om te beginnen uw vertrek- en bestemmingssteden en uw data in. Zoek op de resultatenpagina naar de knop ‘Prijzen volgen’ en klik erop zodat deze wordt ingeschakeld en blauw wordt. (Als u niet bent aangemeld bij Google, wordt u gevraagd dit te doen.)

 

 • Tip: Stel eventuele filters in (bijvoorbeeld alleen non-stopvluchten of exclusief Spirit Airlines) voor klikken om prijzen te volgen. Op die manier informeert Google u alleen over prijswijzigingen op de vluchten waarin u daadwerkelijk geïnteresseerd bent.


Zodra u op de knop hebt geklikt om vluchten te volgen, ziet u onderaan de pagina een klein vakje waarin u ‘Alles bekijken’ kunt gebruiken om al uw gevolgde vluchtprijzen te bekijken. (Je kunt ook naar https://www.google.com/travel/flights/saves om alle vluchten te zien die u momenteel volgt.) U ontvangt een e-mail wanneer de prijs verandert.

Een paar nadelen waar u rekening mee moet houden:

 1. Het kan zijn dat u veel e-mailmeldingen ontvangt, omdat de vluchtprijzen van dag tot dag nogal kunnen veranderen.
 2. U kunt de waarschuwing niet zo instellen dat u alleen op de hoogte wordt gesteld als de kosten een bepaalde drempel bereiken.
 3. U ontvangt geen melding van geweldige aanbiedingen vanaf uw thuisluchthaven naar andere bestemmingen (zelfs nabijgelegen bestemmingen). Daar is Going voor!

Hoe u tickets voor meerdere steden boekt op Google Flights

Het boeken van tickets voor meerdere steden of open-jaw-tickets op Google Flights is eenvoudig. Kijk op het startscherm uiterst links waar ‘retour’ staat en klik op het vervolgkeuzemenu. Selecteer ‘meerdere steden’.

Voer nu uw data en reissteden in zoals u gewoonlijk zou doen. U kunt maximaal vijf vluchten toevoegen.

Tip: Als je meerdere steden wilt bezoeken tijdens een internationale reis, is het bijna altijd goedkoper om er een te boeken meerstedenvlucht met open kaak dan afzonderlijke enkele vluchten te boeken. (Op langeafstandsvluchten rekenen veel luchtvaartmaatschappijen bijna dezelfde prijs voor enkele reizen als voor retourvluchten of vluchten naar meerdere steden.) Als u bijvoorbeeld Parijs en Rome wilt bezoeken, krijgt u het goedkoopste tarief via op zoek naar een vlucht naar meerdere steden: uw thuisluchthaven naar Parijs en vervolgens Rome terug naar uw thuisluchthaven. Nadat u de transoceanische trajecten heeft geboekt, boekt u een aparte vlucht van Parijs naar Rome. Met deze methode bespaart u honderden euro’s vergeleken met het boeken van drie enkele vluchten of een enkele reisroute met drie etappes.

Hoe weet u of u een goede deal heeft gevonden op Google Flights?

Een leuke functie is dat Google Flights u een idee geeft of de huidige tarieven al dan niet een goede deal zijn.

Maak van 2 tot en met 9 december een retourvlucht van New York naar Parijs. Volgens Google Flights is de huidige prijs van $ 431 laag en $ 299 goedkoper dan normaal. Je ziet ook een grafiek die laat zien hoe de prijzen op die route de afgelopen maanden zijn veranderd.

Neem deze resultaten met een korreltje zout. Hun advies over wat vluchten ‘gewoonlijk’ kosten, kan hoog uitvallen. Ze adviseren momenteel dat $ 1.050 voor vluchten tussen NYC en Parijs buiten de spits normaal zou zijn, wat zeker geen advies is dat ik zou geven. ($750 zou de bovengrens zijn van wat ik hier als een “normale” prijs zou beschouwen.) Beschouw in plaats daarvan hun prijsklassen als een losse indicator van hoe de huidige prijzen zich verhouden.

Hoe u het “Datumraster” kunt gebruiken om goedkopere tarieven op Google Flights te vinden

Stel dat u voor het Oktoberfest van New York naar Duitsland wilt vliegen. Je weet dat je op meerdere Duitse bestemmingen (FRA, MUC, BER, DUS, HAM, etc.) moet zoeken om eenvoudig het goedkoopste tarief te vinden. Maar de resultaten van Google Flights laten zien dat u alleen voor de door u gekozen datums bent, bijvoorbeeld 20-27 september.

Dit is waar het “Datumraster” van pas komt. Vergeleken met de kalender met goedkope tarieven is het datumraster handig omdat het u ook tarieven toont voor reizen van verschillende lengtes. In dit geval zie ik dat de tarieven $221 goedkoper zijn als je van 20 tot 28 september vliegt in plaats van van 20 tot 27 september.

U vindt het datumraster net onder de vluchtdata. (Google Flights zal vaak een kleine knal hebben, zoals hieronder te zien is, wanneer er een aanzienlijke prijsdaling is door uw reisdata met slechts een dag of twee aan te passen.)

Geavanceerde tips voor het gebruik van Google Flights
Tip #1: Zoek meerdere luchthavens om de goedkoopste route tussen twee regio’s te vinden

Met Google Flights kunt u meerdere luchthavens doorzoeken door maximaal zeven vertrek- en bestemmingsluchthavencodes in te voeren.

Waarom zou je dat willen doen? Laten we zeggen dat je van Los Angeles naar waar dan ook in Japan wilt vliegen voor het pruimenbloesemseizoen (een verborgen juweeltje vergeleken met het populaire kersenbloesemseizoen!). U kunt de luchthavencodes van Los Angeles invoeren (LAX, SNA, LGB, ONT, BUR, plus misschien SFO en SJC om te zien of de besparingen de moeite waard zijn) en vervolgens de bestemmingscodes voor meerdere luchthavens in Japan toevoegen (NRT, HND , KIX, NGO, FUK, OKA, CTS) om eenvoudig te vinden welke het goedkoopste is voor uw reis van 17-24 februari.

In de resultaten wordt automatisch de beste deal bovenaan weergegeven. In dit geval is het non-stop LAX naar Tokio (NRT) voor een retour van $ 630.

Tip #2: Gebruik de Explore Map om de goedkoopste plaatsen voor flexibele data te vinden

Stel dat u een iets andere situatie heeft dan hierboven beschreven. Je wilt gewoon ergens heen, en je dates zijn behoorlijk open. Klik bovenaan op de knop ‘Verkennen’ (of ga gewoon naar https://www.google.com/travel/explore).

Van daaruit krijgt u een kaart te zien met de goedkoopste bestemmingen vanaf uw thuisluchthaven voor een reis van 1 week in de komende 6 maanden. Als u de zaken wilt verfijnen, klikt u op het datumvak om een reisduur (weekend, 1 week of 2 weken) en/of een specifieke maand ergens in de komende zes maanden te kiezen.

Deze optie is vooral handig voor mensen die nogal wat flexibiliteit hebben over waar en wanneer ze reizen en gewoon een zo goed mogelijke deal willen krijgen op het gebied van vliegtickets.

 • Tip: Houd er rekening mee dat de vluchtprijzen voortdurend veranderen! Het is het meest volatiele wat we kopen. De prijzen die u vandaag op de Explore-kaart ziet, kunnen er morgen heel anders uitzien.

Als u bijvoorbeeld in Houston woont en ergens in de komende zes maanden een reis naar Europa wilt maken, toont de Explore-kaart u snel prijzen over het hele continent.

 • Tip: Gebruik het prijsfilter om een plafond in te stellen en al uw opties onder elke prijs, bijvoorbeeld € 650, als volgt te bekijken:
Tip #3: Gebruik de kalender, het datumraster en de prijsgrafiek om de goedkoopste data voor een specifieke bestemming te vinden

Als u eenmaal een bestemming heeft, biedt Google Flights u veel opties om met datums te spelen om de goedkoopste vliegtickets te vinden.

Wanneer u uw datums invoert, verschijnt de kalenderfunctie en worden de prijzen voor twee maanden weergegeven. De goedkoopste data worden groen gemarkeerd. Als u op de pijlen rechts van de kalenderweergave klikt, ziet u wat er de komende maanden beschikbaar is. Hier is Atlanta naar Denver in de herfst van 2023:

 • Tip: De kalender met goedkoopste tarieven houdt rekening met eventuele filters die u heeft geselecteerd. Als u bijvoorbeeld budgetmaatschappijen wilt vermijden, worden door het deselecteren van Frontier en Spirit de tarieven bijgewerkt die in de kalender worden weergegeven.

Ondertussen toont het datumraster u de goedkoopste tarieven voor reizen met verschillende lengtes op verschillende datums. Alles wat goedkoper is dan uw geselecteerde vlucht wordt groen gemarkeerd. Als u op de pijlen bovenaan het raster klikt, ziet u meer datums.

De prijsgrafiek werkt op dezelfde manier, maar toont de tarieven voor twee maanden in staafdiagram. Ik zal het met u eens zijn: het gebruik van de kalender en het datumraster is eenvoudiger en intuïtiever dan het gebruik van de prijsgrafiek. Uw kilometerstand kan variëren!

Tip #4: Download de Chrome-extensie ‘Beenruimte voor Google Flights’

Goedkope vluchten zijn geweldig, maar het moeten nog steeds goede vluchten zijn. De Chrome-extensie Beenruimte voor Google Flights helpt door u direct in de zoekresultaten te laten zien hoeveel centimeter beenruimte u op elke vlucht heeft. (De gemiddelde beenruimte op binnenlandse vluchten in de VS is 70-80 cm. Deze verlenging wordt groen gemarkeerd als er meer is, en rood als er minder is.)

Zo ziet het eruit als je een vlucht zoekt van Boston naar Miami:

Is vier extra centimeter beenruimte op JetBlue $ 45 meer waard dan Spirit? Jij beslist!

Een terugbetaling krijgen voor vluchten geboekt via Google Flights

Omdat Google Flights een zoekmachine is en de vluchten feitelijk rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij worden geboekt, zijn restituties afhankelijk van het beleid van elke luchtvaartmaatschappij.

In de Verenigde Staten heeft het ministerie van Transport24-uursregel” zorgt ervoor dat u uw vlucht binnen 24 uur na aankoop van het ticket kunt annuleren en een volledige terugbetaling krijgt. De regel is van toepassing op elke vlucht die vertrekt vanaf een Amerikaanse luchthaven, zolang het ticket rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij is geboekt en op zijn minst is geboekt 7 dagen voor vertrek.

Prijsgarantie van Google Vluchten

Op bepaalde vluchten betaalt Google Flights u daadwerkelijk het verschil als de prijs daalt nadat u boekt. (Dit is hun manier om het vertrouwen uit te drukken dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de huidige prijs nog verder zal dalen.)

Er zijn een aantal beperkingen (volledige algemene voorwaarden hier), maar hier zijn een paar belangrijke om te weten:

 • Prijsgarantie is alleen beschikbaar als u een prijsbadge naast het tarief ziet, zoals:

 

 • Voor prijsgarantie hoeft u niet te betalen
 • Er is zelfs geen inschrijving vereist; het enige dat u hoeft te doen om in aanmerking te komen, is het ticket op Google Flights boeken, als volgt:Voorbeeld van Google Vluchten zoeken
 • Na het boeken hoeft u niets te doen. Google controleert automatisch of er prijsdalingen zijn en betaalt u het verschil terug
 • Het eventuele tariefverschil wordt binnen 48 uur na uw vlucht terugbetaald via Google Pay
Welke luchtvaartmaatschappijen staan vermeld op Google Flights?

De overgrote meerderheid van de luchtvaartmaatschappijen staat vermeld op Google Flights, waaronder:

Welke luchtvaartmaatschappijen staan niet vermeld op Google Flights?

De belangrijkste omissie in de VS betreft vluchten van Southwest Airlines. Southwest verkoopt alleen tickets rechtstreeks via hun website en doet dat ook bewust niet verkoop ze via online reisbureaus.

Grappig genoeg, Google Flights doet toont u de aanbieding voor Southwest-vluchten, maar toont niet de prijs. Om het tarief te zien, moet je Southwest.com raadplegen.

Hoe u uw valuta, taal of locatie op Google Flights kunt wijzigen

Zoek in de linkerbovenhoek van Google Flights naar de ‘hamburger’: de drie horizontale lijnen links van het ‘Google’-logo.

Dit opent een verticaal menu aan de linkerkant. Onderaan vindt u opties om de taal, valuta of locatie die u gebruikt voor Google Flights te wijzigen.

Hoe u vluchten met een lagere CO2-uitstoot kunt vinden op Google Flights

Google Flights toont nu de geschatte CO2-voetafdruk van de meeste vluchten. Over het algemeen hebben non-stopvluchten een lagere CO2-uitstoot dan reisroutes met verbindingen, maar zelfs binnen non-stoproutes kunnen de emissies variëren per vliegtuigtype.

Naast het uitstootpercentage voor uw vlucht, vertelt Google Flights u ook wat het gemiddelde tarief is voor die route en of uw tarief hoger of lager is. Houd er rekening mee dat het tarief ook rekening houdt met uw tariefklasse; een hogere uitstoot wordt over het algemeen toegeschreven aan business class-tickets, omdat de grotere stoelen minder mensen in het vliegtuig betekenen, en dus elke stoel een groter deel van de verantwoordelijkheid heeft.

Hoe u Going en Google Flights samen kunt gebruiken

Elke keer dat we onze leden een deal, we voegen een link toe naar een voorbeeldzoekopdracht, en 99% van de tijd staat deze op Google Flights, omdat het erop neerkomt: Google Flights heeft vaak wat u zoekt.

De voorbeeldzoekopdracht wordt vooraf ingevuld met de vertrekstad en aankomstluchthavens, plus filters zoals specifieke luchtvaartmaatschappijen, aantal tussenstops en tussenstops. Dit maakt het voor u gemakkelijk om u te beperken tot de vluchten die in de deal zijn inbegrepen. Vaak is de deal beschikbaar vanuit verschillende steden en honderden datumcombinaties, dus je kunt de luchthaven van vertrek bijwerken en met verschillende datums spelen om te zien wat voor jou werkt.

Waarom vliegtickets via Vliegtickets.com

01
Direct online vergelijken en afsluiten
02
Nederlandse contactpersonen om je verder te helpen
03
Vliegtickets.com staat altijd voor je klaar
Hoe kan je vliegtickets boeken?

Direct Vliegtickets vergelijken

Wij van vliegtickets.com maken je het zo gemakkelijk mogelijk. Door het direct zoeken binnen meerdere airlines kan jij altijd jouw geschikte vliegticket vinden.

01
Zoek je
bestemming

Door het ingeven van jouw vliegbestemming bovenin en de betreffende datum waarop je wilt vertrekken gaat je zoektocht van start.

02
Selecteer jouw vliegticket

Je krijg nu een overzicht met filters en andere mogelijkheden. Selecteer jouw gewenste vlucht, vul jouw gegevens in en betaal de tickets via iDeal.

03
Genieten van je vakantie

Je ontvangt jouw tickets per mail incl. alle benodigde bijlage. Wij houden je actief op de hoogte van jouw vlucht mocht er iets veranderen. Wij wensen je alvast een prettige reis toe.

Veel gestelde vragen over Google Flights

U kunt de functie “Price Graph” op Google Flights gebruiken om prijzen te vergelijken voor verschillende data en luchtvaartmaatschappijen, en prijsmeldingen instellen om op de hoogte te worden gebracht wanneer de prijzen veranderen. U kunt ook uw zoekresultaten filteren op luchtvaartmaatschappij, tussenstop duur en andere criteria om de beste deal te vinden.

Ja, u kunt vluchten direct boeken via Google Flights door op de knop “Boeken” naast uw gekozen vlucht te klikken en de aanwijzingen te volgen. U wordt doorgestuurd naar de website van de luchtvaartmaatschappij of reisbureau om de boeking te voltooien.

U kunt het restitutiebeleid voor een specifieke vlucht op Google Flights controleren door op de vlucht te klikken en de sectie “Fare rules” te bekijken. Hier wordt aangegeven of de prijs restitueerbaar is, niet-restitueerbaar of dat bepaalde voorwaarden van toepassing zijn.

Ja, u kunt de status van een vlucht op Google Flights controleren door te zoeken naar de vlucht op nummer of route. De vluchtstatus wordt weergegeven op de zoekresultatenpagina, en u kunt ook eventuele vertragingen of annuleringen zien.

U kunt een tussenstop toevoegen aan uw vlucht zoekopdracht op Google Flights door gebruik te maken van de functie ‘Advanced options’. Hiermee kunt u de tussenstop duur en locatie specificeren en de prijzen en duur van de vluchten met een tussenstop vergelijken.