Vliegtickets naar Fiji


Zet je interne klok op ‘Fiji-tijd’: het verkennen van de prachtige stranden, onderzeese wonderen, weelderige interieurs en fascinerende cultuur van de archipel moet je niet overhaasten.

De (strand)handdoek weggooien

Oogverblindend zand, perfecte palmbomen en water zo blauw dat ze gloeien – de stranden van Fiji zien eruit als airbrush. Hoewel er prachtige stukken zijn, vind je op de eilanden van de Mamanucas en Yasawas hemelse zwaargewichten. Deze stranden zijn het affiche van het paradijs en lokken duizenden bezoekers die hun eigen idylle in de Zuidzee willen ontdekken. De aantrekkingskracht van de eilanden reikt verder dan vakantiekiekjes; de riffen, baaien en sublieme zand hebben filmische eye candy gegeven aan films, waaronder: Verstoten met Tom Hanks en tienerdroomklassieker uit 1980 De blauwe lagune.

Natter is beter

De kalme zeeën van Fiji verloochenen de oproer van het leven dat zich binnenin afspeelt. Met schijnbaar eindeloze stukken intens gekleurde riffen en meer dan 1500 soorten vissen en kolossale wezens is de onderwaterwereld van Fiji de duik waard. Doorgewinterde duikers en snorkelaars zullen genoeg vinden om hen op te winden, terwijl beginners opgewonden uitroepen in hun mondstuk zullen borrelen. Overal waar een vin flitst of koraalgolven, vind je een dagtrip met duiken of snorkelen en er zijn uitstekende live-aboard-reizen voor diegenen die een echt meeslepende ervaring hebben.

Voorbij het strand

Hoewel het gemakkelijk is om uw vakantie in, op of onder het water door te brengen, zullen degenen die de tijd nemen om zich af te drogen, worden beloond met een schat aan verrukkingen op het vasteland. Fiji biedt volop mogelijkheden voor wandelaars, vogelaars, wandelaars en bosliefhebbers, met name op de eilanden Taveuni – bekend als ‘The Garden Island’ vanwege zijn belachelijk weelderige interieurs – en Kadavu, een minder bereisd stukje prehistorisch paradijs met bijna geen wegen over te spreken. Als je van de wilde dieren in de stad houdt, heeft Suva een verrassend nachtleven, terwijl steden als Savusavu verleiden met uitbundige tavernes en ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking.

Hartelijk welkom

Het leven van Fiji draait om de kerk, het dorp, het rugbyveld en de tuin. Hoewel dit misschien eentonig klinkt, zou het moeilijk zijn om een ​​meer open en gastvrije bevolking te vinden. Hoewel de realiteit van het lokale leven minder zonnig is dan de lucht in het land – veel regio’s zijn arm en hebben geen basisvoorzieningen – staan ​​Fijiërs bekend om hun gastvrijheid en warmte, wat het gemakkelijk maakt om vrienden te maken of jezelf onder te dompelen in de Fiji-cultuur in een dorpshuis.