Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Curaçao

Vliegtickets naar Curaçao Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Curaçao

Curaçao is een idyllische Caraïbische eiland gelegen in de Gole Zee, zo’n 63 kilometer ten noorden van Venezuela. Deze kleurrijke eilanden hebben een lange geschiedenis die naar verluidt teruggaat tot het begin van de 16e eeuw, toen Spaanse ontdekkingsreizigers de Caraïbische Zee kwamen verkennen.

Het eiland Curaçao is genoemd naar de vogel ‘coracao’, die in het gebied voorkomt. Deze naam zou voornamelijk zijn aangeleend en aangepast van het Arawak-woord ‘Curaçao’ of ‘Isla de Curaçao’, dat staat voor eiland van verscheidenheid. Het eiland heeft verschillende naburige eilanden zoals Aruba, Bonaire en Sint Maarten.

Na de 16e eeuw werd Curaçao door verschillende culturen overgenomen, waaronder de Spanjaarden, Nederlanders, Fransen en Duitsers. Bezoekers van het eiland die geïntrigeerd waren door de culinaire diversiteit, de natuurlijke schoonheid en de prachtige stranden creeerden vele oorlogen en bloedvergieten tussen de naties.
Aan het einde van de 19e eeuw werd Curaçao door Nederland formeel verklaard als zijn koloniale kolonie, waardoor het eiland een speciale administratieve status kreeg. Hoewel deze status later gewijzigd is, is het Nederlandse erfgoed nog steeds sterk voelbaar in het eiland.

Waarom Curaçao?

al sinds de ontdekking van het eiland door Spaanse ontdekkingsreizigers heeft Curaçao verschillende culturen overgenomen die bij hebben gedragen aan de diversiteit van het eiland. Met talrijke culturele sites, historische bezienswaardigheden en vrijwel ongerepte natuurlijke gebieden is het een perfecte vakantiebestemming voor zowel jongeren als ouderen.

Curaçao is de thuisbasis van het sprankelende stadsleven, rauwe eilandkusten, kristalheldere wateren en prachtige stranden. Het maakt niet uit wat je interesses zijn, of je nu wilt zwemmen, snorkelen, surfen, zonnebaden of wildlife spotten, op Curaçao heb je het allemaal. Er zijn duizenden winkels, gezellige pubs, interessante musea, kleurrijke marktjes en inheemse culturele sites om te ontdekken.

Andere voordelen van het bezoeken van dit tropische eiland zijn het authentieke eten, de warme, vriendelijke bevolking en het gevarieerde dirigehouding. Bovendien wordt Curaçao meestal beschouwd als de inspiratie voor de “authentieke” Caraïbische ervaring met zijn exotische gerechten, verfrissende cocktails en zwoele bossa nova-muziek.

5 bezienswaardigheden in Curaçao die je moet zien?

Als je echt wil genieten van de cultuur en natuur van Curaçao, dan kun je een selectie van de unieke bezienswaardigheden die je in het eiland moet bezoeken. Hieronder is een lijst met 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Curaçao:

1. Hato Caves:

Deze grotten in een nationaal park zijn een prachtige bezienswaardigheid om te bezoeken en hier kun je een verscheidenheid aan wildlife spotten. Hato Caves is beroemd om de uitgestrekte grotten waar je een scala aan tropische dieren kunt zien zoals vleermuizen, krab, krokodillen en veel meer.

2. Fort Amsterdam:

Dit 17e-eeuwse fort is de oudste beschermingsstructuur in het Caribisch gebied. Het staat in het centrum van Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Het fort is de dagelijkse thuisbasis van verschillende overheidsinstanties, waaronder het gouverneurspaleis, officierswoning en zelfs een detentiecentrum. Er zijn ook vele mooie fonteinen en historische monumenten aanwezig in de omgeving.

3. Christoffel National park:

Dit prachtige nationaal park zoekt een omvangrijk bosrijk gebied dat gesneden is door meer dan 30 kilometer van de kustwegen. Het park is een excellente plek om verschillende uiterlijk leuke planten en dieren te observeren.

4. Kura Hulanda Museum:

Het Kura Hulanda Museum is een interessante bezienswaardigheid die culturele ontdekkingsreizen en meer dan 1700 jaar archeologische geschiedenis laat zien met artefacten, nette exposities en zelfs mensen van slavenhandelaren. Hier kun je ook kunst, antiek en pre nieuwe objecten bekijken.

5. Sheta Boka Nationaal Park:

Het Sheta Boka Nationaal Park is de thuisbasis van vele interessante specie waaronder zeeschildpadden, zeesterren, krabben, vis en trekvogels. Het is een prachtig nationaal park dat het beste bied wat naturen te bieden heeft.

5 restaurants in Curaçao welke je moet bezoeken?

Net zoals de culturele diversiteit van Curaçao, heeft het eiland ook een grote selectie aan restaurants die je kunt bezoeken. Hieronder staat een lijst met 5 restaurants in Curaçao die je echt moet bezoeken:

1. Kooyman Gourmet:

Kooyman Gourmet is een buitengewoon eetgelegenheid dat staat voor authenticiteit en culinaire traditie. Het restaurant serveert heerlijke fusion-gerechten zoals zeevruchten-salade, visburger, curriede rijst, eigen bombe dessert, etc.

2. Sea-side Grill:

De Sea-side Grill is een spectaculair strandrestaurant dat gespecialiseerd is in he

Curaçao
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal