Athene


Als 2500 jaar oude bakermat van de westerse beschaving begrijpt Athene veerkracht.

De oude hoofdstad heeft een moeilijk decennium achter de rug, maar is zoals altijd sterker teruggekomen. Deze keer hielp een bevolking die graag dubbel werd gevaccineerd, tegen de vroege zomer van 2021 50%. De stad en het land waren een van de eerste wereldwijde bestemmingen die gevaccineerde reizigers begonnen te verwelkomen, en ambtenaren handhaven een eenvoudig maar streng testprotocol om infecties onder controle te houden.

Na een decennium van door financiële crises veroorzaakte bezuinigingen, bezuinigingen en opofferingen, werd het erfgoed van de stad zelf zelden aangetast. Als zodanig bloeit de aanhoudende investering nu op terwijl banen terugdruppelen en toeristen terugkeren. Wat die toeristen vinden, is de Grand Promenade, een 2,5 mijl lange, autovrije en met bomen omzoomde loopbrug die langs de voet van de Akropolis loopt en de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de stad verbindt.

Het nieuwste museum van Griekenland, het Olympisch Museum van Athene, is in mei 2021 voor het publiek geopend in de noordelijke Atheense buitenwijk Maroussi en nodigt bezoekers uit door de lange en glorieuze geschiedenis van de Olympische Spelen in de stad. Athene #36 ranking voor musea zal snel genoeg verbeteren.