Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Londen

Vliegtickets naar Londen Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Londen

Londen heeft een lange en tumultueuze geschiedenis. Al meer dan 2000 jaar geleden werd Londen opgericht als handelscentrum aan de rivier de Theems. Toen het in de 8e eeuw door de Romeinen bijna 2000 jaar geleden werd gesticht, heette het Londinium. Deze naam is ook nu nog terug te vinden in de moderne stad; de City of London. Met de tijd groeide Londinium uit tot een rijke stad met een aanzienlijke bevolking.

Waarom Londen?

Londen is een stad die van alles te bieden heeft. Het is de perfecte plek om te wonen, te werken, te winkelen en je vrije tijd door te brengen. Met meer dan 8 miljoen inwoners is het een enorme, levendige en dynamische stad. Je kunt er bijna alles vinden. Of het nu gaat om smalle steegjes en middeleeuwse landmarken, trendy winkels en wereldberoemde musea, markten of bruisende bars en restaurants, Londen heeft het allemaal.

5 bezienswaardigheden in Londen die je moet zien

  • Big Ben
  • Tower of London
  • The British Museum
  • Buckingham Palace
  • Natural History Museum

Big Ben is misschien wel het meest iconische monument van Londen. Het is een grote klokkentoren die hoog boven de stad uittorent. The Tower of London staat bekend om de fonkelende kroonjuwelen en de angstaanjagende bewakers. Het British Museum is een van de oudste en meest bekende museums ter wereld, waar antieke collecties afkomstig uit alle windstreken van de wereld op hun plaats zijn. Buckingham Palace is de officiële residentie van de Britse koninklijke familie. Je kunt er ook de beroemde wisseling van de wacht bijwonen. Ten slotte is er ook nog het Natural History Museum, dat bekend staat om zijn interessante collectie antieke fossielen, dieren en planten.

5 restaurants in Londen welke je moet bezoeken

  • The Ledbury
  • The Ivy
  • Sketch
  • Duck & Waffle
  • The Ritz

The Ledbury is een restaurant in Notting Hill dat bekend staat om zijn verfijnde Franse gerechten. The Ivy is een van de meest beroemde restaurants in Londen, met een eersteklas Brits menu. Sketch is een uniek restaurant met een ultracontemporair interieur in het hart van het West End. Duck & Waffle is een populaire late-night keuken met bijzondere gerechten. The Ritz is een van de oudste en meest luxueuze restaurants in Londen, gevestigd in een prachtige gebouw in Piccadilly.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Londen?

Er zijn verschillende luchthavens die dienst doen als aankomst- en vertrekpunt voor internationale vluchten naar en van Londen. De meest bekende luchthaven is Londen Heathrow, die op korte afstand van het centrum ligt. Naast Heathrow, is er nog een aantal andere internationale luchthavens in de omgeving, waaronder Londen City Airport, Londen Stansted en Londen Gatwick. Er zijn ook verschillende regionale luchthavens zoals Londen Southend en Londen Luton, die goedkoop vluchten bieden naar Europese bestemmingen.

Londen
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa