KLM tickets en Vluchten

KLM, of Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, is opgericht op 7 oktober 1919. Het is daarmee een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. KLM is opgericht door Albert Plesman en is sindsdien een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie. Het is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland en is gevestigd in Amsterdam. KLM biedt vluchten naar meer dan 150 bestemmingen in meer dan 70 landen over de hele wereld.
white air plane wing

Vliegtickets van KLM vergelijken.

Wat zijn de belangrijkste bestemmingen voor KLM?

KLM heeft een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. De belangrijkste bestemmingen van KLM bevatten zowel populaire stedelijke bestemmingen als toeristische bestemmingen. Sommige van de belangrijkste stedelijke bestemmingen van KLM zijn onder andere: Enkele van de belangrijkste toeristische bestemmingen van KLM zijn onder andere: Dit is slechts een kleine selectie van de bestemmingen die KLM bedient. Het bedrijf biedt vluchten naar veel meer bestemmingen over de hele wereld.

Welke soort tickets biedt KLM allemaal aan?

Afhankelijk van de ticketvoorwaarden is het soms mogelijk om je vlucht te wijzigen. Let op: als je wijzigingskosten en/of een tariefverschil moet betalen, kunnen we dit in de lokale valuta in rekening brengen, gelijk aan het bedrag in EUR of USD op basis van de wisselkoers.

Voor vluchten binnen Europa in Economy Class zijn er de volgende opties:

Light ticket:

 • Handbagage is inbegrepen; ingecheckte bagage is tegen betaling beschikbaar.
 • Je kunt je vlucht niet wijzigen.
  Je ticket kan niet worden gerestitueerd.
 • Gratis drankjes, snacks en maaltijden zijn inbegrepen.

Standard ticket:

 • Handbagage en 1 stuk ingecheckte bagage zijn inbegrepen; extra ingecheckte bagage is tegen betaling beschikbaar.
 • Voor €70 kun je je vlucht wijzigen, met mogelijk een tariefverschil.
  Je ticket kan niet worden gerestitueerd.
 • Gratis drankjes, snacks en maaltijden zijn inbegrepen.

Flex-ticket:

 • Handbagage en 1 stuk ingecheckte bagage zijn inbegrepen; extra ingecheckte bagage is tegen betaling beschikbaar.
 • Je kunt een standaardstoel kiezen voordat de check-in opent.
 • Je kunt je vlucht wijzigen zonder wijzigingskosten; alleen het tariefverschil is van toepassing.
 • Je hebt de optie om een eerdere of latere vlucht te nemen zonder wijzigingskosten, als er stoelen beschikbaar zijn.
  Je kunt je vlucht annuleren en je geld terugkrijgen zonder annuleringskosten.
 • SkyPriority is inbegrepen bij je ticket.
 • Gratis drankjes, snacks en maaltijden zijn inbegrepen.

Wat zijn de vliegklasses die KLM aanbied?

Bij het vliegen in Economy Class op intercontinentale vluchten heb je met een Licht kaartje recht op handbagage; ingecheckte bagage kun je tegen extra kosten bijkopen. Voor €200,- kun je je vlucht wijzigen, maar let op: als je vanuit Europa naar de VS, Canada, Mexico of Papeete reist, is dit niet mogelijk, tenzij je vanuit Groot-Brittannië vertrekt. Je ticket is niet restitueerbaar, maar drankjes, snacks en maaltijden krijg je gratis.

Met een Standaard kaartje zijn handbagage en één stuk ingecheckte bagage inbegrepen; meer bagage kost extra. Vanuit de VS, Canada, Mexico of Papeete naar Nederland of Frankrijk mag je vooraf een standaardstoel kiezen. Ook hier kost vluchtwijziging €200,-, en een restitutie van je ticket is niet mogelijk.

Kies je voor een Flex-ticket, dan zijn handbagage en één stuk ingecheckte bagage inbegrepen, met de optie voor meer tegen betaling. Je kunt je vlucht kosteloos wijzigen (je betaalt alleen het tariefverschil) en zelfs annuleren met volledige terugbetaling. Drankjes, snacks en maaltijden zijn inbegrepen.

In Premium Comfort Class op intercontinentale vluchten krijg je bij een Licht kaartje twee stuks handbagage en één accessoire; ingecheckte bagage kost extra. Van en naar bepaalde landen kun je tegen betaling een standaardstoel reserveren. Vluchtwijzigingen kosten €250,- plus mogelijk tariefverschil, en je ticket is niet restitueerbaar.

Met een Standaard kaartje in Premium Comfort Class zijn twee stuks handbagage, één accessoire en twee stuks ingecheckte bagage inbegrepen, met de optie voor meer tegen betaling. Vluchtwijzigingen zijn kosteloos, afgezien van tariefverschillen, en je ticket is niet restitueerbaar.

Een Flex-ticket in deze klasse geeft dezelfde bagagerechten en de mogelijkheid om kosteloos wijzigingen aan te brengen of te annuleren met volledige terugbetaling.

In Business Class controleren je ticketvoorwaarden of je kosteloos mag omboeken of annuleren. Een Business Class-ticket geeft recht op twee stuks handbagage, één accessoire en twee stuks ingecheckte bagage; extra bagage is tegen betaling mogelijk. Met een Lightticket mag je ook twee stuks handbagage, één accessoire en één stuk ruimbagage meenemen. Vluchtwijzigingen zijn kosteloos, behalve bij een Lightticket, waarvoor je €300,- betaalt, of een Standard-ticket binnen Europa, waarvoor de kosten €70,- zijn, plus mogelijk een tariefverschil. SkyPriority is inbegrepen, net als gratis drankjes, snacks en maaltijden.

KLm vliegtickets voor kinderen

Als je een reis plant met je kleintje, ontdek je hier welke ticketoptie beschikbaar is voor je kind, afhankelijk van de leeftijd.

Bij het boeken van je ticket zijn de mogelijkheden voor je kind afhankelijk van hun leeftijd tijdens de hele reis, inclusief de terugvlucht. Tot 12 jaar genieten je kinderen op de meeste trajecten van een gereduceerde ticketprijs. Start je met het boeken van je vlucht, zorg er dan voor dat je de leeftijd van je kind selecteert. Je ziet dan automatisch de verlaagde ticketprijs.

Voor baby’s tussen 0 en 23 maanden oud krijg je geen aparte zitplaats. Het wordt verwacht dat je baby tijdens de vlucht op schoot zit, wat resulteert in een sterk verlaagde ticketprijs. Als je kind tijdens de reis 2 jaar wordt, is de verlaagde ticketprijs niet meer geldig, en betaal je het kindertarief voor alle vluchten in je boeking. Voor kinderen die tijdens de reis 2 worden, kun je niet online boeken. Voor assistentie neem je contact op.

Wil je extra ruimte, dan kun je een aparte stoel voor je baby reserveren. Dit regel je door contact op te nemen met het KLM Klantcontactcentrum, waarbij je de ticketprijs voor kinderen tussen 2 en 11 jaar betaalt.

Als je met meer dan één baby reist, kan elke volwassene met maximaal 2 baby’s reizen, waarvan er maar één op schoot mag. Voor het regelen van een extra zitje voor je andere baby, neem je contact op met het KLM Klantcontactcentrum.

Kinderen tussen 2 en 11 jaar hebben hun eigen stoel en genieten van een verlaagde ticketprijs, die je automatisch ontvangt door de leeftijd van je kind bij het boeken te selecteren.

Voor jeugd vanaf 12 jaar betaal je de reguliere ticketprijs, zonder korting.

Overweeg je een reiswieg voor je intercontinentale vlucht zonder eigen stoel voor je baby, neem dan contact op met het KLM Klantcontactcentrum. Er zijn geen garanties tot je aan boord gaat, maar hoe eerder je contact opneemt, hoe groter de kans. Controleer de lengte en het gewicht van je baby; reiswiegen zijn geschikt voor baby’s die niet meer dan 10 kg wegen en maximaal 65 cm lang zijn op de dag van de reis.

Een KLM vlucht boeken als reservering?

Neem rustig de tijd voordat je een beslissing neemt! Met onze Time to Think-service kun je een optie nemen op de vlucht die je hebt uitgekozen.

Bij het online boeken heb je de mogelijkheid om voor maximaal 3 dagen een optie te nemen op je geselecteerde vlucht. Zodra je deze optie neemt, wordt de exacte duur van je bedenktijd weergegeven. Dit hangt af van het moment van boeken, je bestemming, en de tariefvoorwaarden van je gekozen vlucht. Let wel, de kosten voor deze optie zijn niet terugvorderbaar.

Hoe dit in zijn werk gaat: Tijdens je bedenktijd wordt je favoriete stoel op de vlucht voor jou vastgelegd tegen een vaste prijs en onder vaste tariefvoorwaarden. Voordat je optietermijn verloopt, krijg je een herinnering per e-mail. Om je boeking te bevestigen, volg je simpelweg de link in de e-mail en betaal je je ticket online. Als de bedenktijd verstrijkt zonder actie van jouw kant, wordt de reservering automatisch geannuleerd.

De kosten voor het nemen van een optie variëren en zijn afhankelijk van het aantal dagen tot het vertrek van je vlucht en de bestemming waarnaar je reist. Een optie is persoonlijk en kan niet worden overgedragen. Ook is het bedrag dat je voor de optie betaalt niet restitueerbaar, zelfs niet als je besluit het ticket niet te boeken.

Wat mag je meenemen op je vlucht?

Wil je weten wat je in je handbagage kunt meenemen? Om je voor te bereiden, legt KLM uit welke items beperkt of verboden zijn. Controleer of er beperkingen zijn voor je items.

Vloeistoffen Je mag shampoo en andere vloeistoffen meenemen in kleine verpakkingen van maximaal 100 ml per item. Verpak alle vloeistoffen samen in 1 doorzichtige en gesloten plastic zak met een totale inhoud van maximaal 1 liter. Wil je meer meenemen, dan kun je de rest in je ingecheckte bagage doen. Je mag altijd meenemen:

 • babyvoeding voor gebruik tijdens de vlucht;
 • medicijnen voor gebruik tijdens de vlucht, samen met een recept of doktersverklaring;
 • specifieke dieetvoeding voor gebruik tijdens de vlucht;
 • verzegelde belastingvrije artikelen.

Elektronica en lithiumbatterijen Je mag 15 elektronische apparaten met een lithiumbatterij tot 100 Wh meenemen, en 20 reserve lithiumbatterijen of powerbanks tot 100 Wh. Wil je een lithiumbatterij tot 160 Wh in je handbagage meenemen, hetzij in een apparaat of als reserve, dan moet je toestemming aanvragen. Batterijen groter dan 160 Wh zijn nooit toegestaan. Apparaten en batterijen mogen niet beschadigd, defect of teruggeroepen zijn.

Elke reservebatterij moet apart verpakt worden in de originele verpakking. Heb je die niet meer? Bedek de contactpunten met niet-geleidende tape en verpak elke batterij in een aparte plastic zak. Let op, het is niet toegestaan om reservebatterijen aan boord op te laden.

Let op dat er een aantal apparaten zijn die je mag meenemen maar niet aan boord mag gebruiken: afstandsbediening speelgoed, televisies, zenders, VHF-scanners of -ontvangers, en apparaten met een ingeschakelde mobiele netwerkdienst. Deze apparaten kunnen interfereren met de systemen in onze vliegtuigen.

Elektronische sigaretten Op de meeste routes mag je een elektronische sigaret en extra batterijen meenemen als je deze persoonlijk bij je houdt tijdens je vlucht. Helaas kun je je e-sigaret niet in je handbagage bewaren. Let op, de regels kunnen per land verschillen. We adviseren je om de wettelijke beperkingen van de landen die je bezoekt te controleren.

Het gebruik van een elektronische sigaret of het opladen ervan of van de batterijen is nooit toegestaan aan boord.

Smart baggage Je mag een smart bag met een lithiumbatterij, anders dan een knoopcel, meenemen als je deze batterij verwijdert. Kan dit niet? Dan is het niet toegestaan om de tas mee te nemen, noch aan boord noch in het ruim.

Poeders naar of vanuit de VS Reis je naar of vanuit de Verenigde Staten? Je mag poeders en poederachtige substanties in je handbagage meenemen, maar slechts tot 350 ml per item. Wil je meer meenemen, dan kun je de rest in je ingecheckte bagage doen. Als het poeder onverzegeld is en er tekenen van manipulatie zijn, mag je het helemaal niet meenemen.

We adviseren je om alle poeders in je ingecheckte bagage te doen als je ze niet nodig hebt tijdens de vlucht, om de tijd die je bij de veiligheidscontrole moet doorbrengen te verkorten.

Urnen zijn uitgezonderd van deze beperkingen.

Verboden items Je mag de volgende items niet in je handbagage meenemen:

 • Zelfbalancerende apparaten
 • Vuurwapens
 • Stootwapens
 • Puntige of scherpe voorwerpen
 • Gereedschap dat als een puntig of scherp wapen kan worden gebruikt
 • Stompe instrumenten
 • Explosieven en brandbare stoffen
 • Chemische en giftige stoffen

Samenwerkingen van KLM

KLM werkt samen met vele partnerluchtvaartmaatschappijen om jou naar meer bestemmingen te vliegen en je handige vluchtschema’s met naadloze aansluitingen aan te bieden.

KLM is onderdeel van SkyTeam, een wereldwijd netwerk van 19 luchtvaartmaatschappijen. Samen brengen ze je naar 1.036 wereldwijde bestemmingen met meer dan 15.445 dagelijkse vluchten. Ben je een Flying Blue-lid? Dan ontvang je je gebruikelijke voordelen wanneer je vliegt met een luchtvaartmaatschappij van SkyTeam.

Naast KLM’s SkyTeam-partners, heeft KLM ook samengewerkt met nog meer andere luchtvaartmaatschappijen. Deze zogenaamde “codeshare” service betekent dat je een ticket hebt met een KL-vluchtnummer, maar dat een van KLM’s partners de vlucht uitvoert. Wordt je vlucht uitgevoerd door een van KLM’s partnerluchtvaartmaatschappijen? Hun diensten kunnen iets verschillen van de onze. KLM heeft de belangrijkste verschillen opgesomd. Maar maak je geen zorgen, het grootste deel van je reis blijft hetzelfde.

Niet zeker met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt? Je kunt dit controleren tijdens het boeken van je vlucht of via Mijn Reis als je al hebt geboekt. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, variëren de voorzieningen zoals SkyPriority-toegang, check-in mogelijkheden, toegang tot lounges, maaltijden en drankjes, en het selecteren van zitplaatsen. In sommige gevallen zijn maaltijden voor specifieke dieetwensen of religieuze redenen niet beschikbaar, en zijn snacks en drankjes tegen een vergoeding verkrijgbaar in de Economy Class.

Als je vliegt met partners buiten de SkyTeam-alliantie of met luchtvaartmaatschappijen zoals Air Astana, Air Baltic, Air Europa, en vele anderen, is het belangrijk om de specifieke voorwaarden en diensten van deze maatschappijen te controleren. Dit kan variëren van check-in opties, toegang tot lounges, tot maaltijdvoorzieningen en de beschikbaarheid van SkyPriority voor Business Class-passagiers of SkyTeam Elite Plus-leden.

Voor meer gedetailleerde informatie over wat je kunt verwachten wanneer je vliegt met een van KLM’s partnerluchtvaartmaatschappijen, raadt KLM je aan om hun respectievelijke websites te bezoeken. Dit zal je helpen om goed voorbereid op reis te gaan en te weten wat je kunt verwachten tijdens je vlucht.

Waarom vliegen met KLM?

Er zijn een paar redenen waarom u met KLM of Transavia zou willen vliegen. Ten eerste bieden beide luchtvaartmaatschappijen een goed product, met veel beenruimte en diverse in-flight entertainment mogelijkheden. Ten tweede zijn het beide betrouwbare luchtvaartmaatschappijen, met een goede staat van dienst op het gebied van veiligheid. Tot slot hebben zowel KLM als Transavia vaak goede deals op vluchten, zodat je geld kunt besparen op je reis.

Er zijn veel redenen waarom u ervoor zou kunnen kiezen om met KLM te vliegen. Ten eerste is KLM de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld en vliegt ze al sinds 1919 passagiers. Dat betekent dat ze veel ervaring heeft met het bieden van een geweldige vliegervaring. KLM maakt ook deel uit van de oneworldalliantie, wat betekent dat je als passagier toegang hebt tot vluchten op meer dan 1.000 bestemmingen wereldwijd. Bovendien vindt u met het uitgebreide routenetwerk van KLM waarschijnlijk een vlucht die bij u past. KLM biedt ook geweldige voorzieningen tijdens de vlucht, waaronder wifi en comfortabele stoelen. Dus als je op zoek bent naar een geweldige luchtvaartmaatschappij met veel opties en een goede klantenservice, dan is KLM zeker het overwegen waard.

Service aan boord KLM: wat kunt u aan boord van uw vlucht verwachten

Vliegen met KLM is een unieke ervaring. Vanaf het moment dat u aan boord stapt, zorgt onze bemanning ervoor dat u zich thuis voelt. Ons doel is om u een uitstekende service te bieden en ervoor te zorgen dat uw vlucht zo comfortabel mogelijk is. Dus wat kunt u verwachten aan boord van uw KLM-vlucht? Eerst en vooral zal onze bemanning attent en gastvrij zijn. We zullen er alles aan doen om uw vlucht aangenaam te maken. Daarnaast bieden we een scala aan faciliteiten en diensten om uw reis comfortabeler te maken.

Luchthavens: luchthavens bediend door KLM

KLM bedient de volgende luchthavens: Amsterdam Schiphol, Atlanta Hartsfield-Jackson, Beijing Capital, Boston Logan, Chicago O’Hare, Dallas/Fort WorthDetroit Metropolitan Wayne County, Dubai International, Hong Kong International, Houston George Bush Intercontinental, Los Angeles International , Miami International, Minneapolis-Saint Paul International, New York John F. Kennedy International Airport en Newark Liberty International Airport.

Frequent flyer-programma’s KLM: Miles sparen en gebruiken

Er zijn een paar verschillende KLM frequent flyer-programma’s die leden verschillende manieren bieden om mijlen te sparen en te gebruiken. Het Flying Blue-programma is het belangrijkste en biedt leden de kans om mijlen te verdienen elke keer dat ze met KLM of een van haar partners vliegen. Leden kunnen ook bonusmiles verdienen door gebruik te maken van de Flying Blue-creditcard of door deel te nemen aan speciale acties. Miles kunnen worden ingewisseld voor gratis vluchten, upgrades en andere beloningen, zoals autoverhuurkortingen of hotelovernachtingen. Ze kunnen ook worden gebruikt om belastingen en toeslagen op awardtickets te betalen. En als er niet genoeg mijlen op uw account staan om de kosten van een gewenste beloning te dekken, kunt u Betalen met mijlen gebruiken om deze contant te betalen. Om van deze voordelen te profiteren, moet u zich aanmelden voor een Flying Blue-account.
Hoe kan je vliegtickets van KLM boeken?

Direct KLM vliegtickets vergelijken

Wij van vliegtickets.com maken je het zo gemakkelijk mogelijk. Door het direct zoeken binnen meerdere airlines kan jij altijd jouw geschikte vliegticket vinden.

01
Geef KLM als Airline op

Door het ingeven van jouw vliegbestemming bovenin en de betreffende datum waarop je wilt vertrekken gaat je zoektocht van start.

02
Selecteer jouw vliegticket van KLM

Je krijg nu een overzicht met filters en andere mogelijkheden. Selecteer jouw gewenste vlucht, vul jouw gegevens in en betaal de tickets via iDeal.

03
Genieten van je vakantie met KLM

Je ontvangt jouw tickets per mail incl. alle benodigde bijlage. Wij houden je actief op de hoogte van jouw vlucht mocht er iets veranderen. Wij wensen je alvast een prettige reis toe.

Waarom vliegen met KLM Tickets

Stap aan boord bij KLM en laat je vervoeren naar de verste uithoeken van de wereld. Waar je hart ook ligt, van de bruisende straten van New York tot de serene schoonheid van Bali, KLM is je betrouwbare vleugels naar avontuur. Droom je van verre bestemmingen of gezellige Europese steden? KLM brengt je dichterbij dan ooit.

01
Punctueel en betrouwbaar
02
Duurzaam vliegen met KLM
03
Topklasse service bij KLM

Veel gestelde vragen over KLM Tickets

KLM biedt een breed scala aan in-flight entertainment opties, waaronder films, tv-programma’s, muziek en games. De beschikbaarheid hiervan varieert per vlucht en type vliegtuig. Passagiers kunnen ook gebruik maken van gratis wifi aan boord op sommige vluchten.
KLM biedt haar passagiers de mogelijkheid om hun vlucht te wijzigen of te annuleren via hun website of via de klantenservice. Wijzigingen en annuleringen zijn onderhevig aan beleid en eventuele kosten.

Passagiers kunnen hun stoel reserveren tijdens het boeken van hun vlucht of later via de website of de app van KLM. Sommige stoelen zijn beschikbaar tegen een toeslag.

De bagageregels voor KLM vluchten variëren afhankelijk van de gekozen reisklasse en bestemming. Voor intercontinentale vluchten is er vaak een gratis ruimbagageallowance. Passagiers kunnen meer informatie vinden over de bagageregels op de website van KLM.