Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

KLM tickets en Vluchten

KLM vluchten

Ontstaan van KLM

KLM, of Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, is opgericht op 7 oktober 1919. Het is daarmee een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. KLM is opgericht door Albert Plesman en is sindsdien een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie. Het is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland en is gevestigd in Amsterdam. KLM biedt vluchten naar meer dan 150 bestemmingen in meer dan 70 landen over de hele wereld.

Wat zijn de belangrijkste bestemmingen voor KLM?

KLM heeft een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. De belangrijkste bestemmingen van KLM bevatten zowel populaire stedelijke bestemmingen als toeristische bestemmingen.

Sommige van de belangrijkste stedelijke bestemmingen van KLM zijn onder andere:

Enkele van de belangrijkste toeristische bestemmingen van KLM zijn onder andere:

Dit is slechts een kleine selectie van de bestemmingen die KLM bedient. Het bedrijf biedt vluchten naar veel meer bestemmingen over de hele wereld.

Welke klassen biedt KLM allemaal aan?

KLM biedt verschillende klassen aan op haar vluchten, afhankelijk van de route en het type vlucht. De klassen zijn onderverdeeld in Economy Class, Premium Economy Class, Business Class en First Class.

 • Economy Class: Dit is de standaard klasse op de meeste vluchten van KLM. Passagiers in Economy Class hebben toegang tot standaard zitplaatsen met beperkte beenruimte en basisfaciliteiten, zoals een maaltijd en drankjes aan boord.
 • Premium Economy Class: Dit is een tussenklasse tussen Economy Class en Business Class. Passagiers in Premium Economy Class hebben meer beenruimte en comfortabelere zitplaatsen, evenals toegang tot extra faciliteiten zoals een menu met meer keuzes en gratis wijn en bier.
 • Business Class: Dit is de hoogste klasse op KLM-vluchten. Passagiers in Business Class hebben toegang tot comfortabele, ruime zitplaatsen met veel beenruimte en extra faciliteiten zoals een premium menu, gratis drankjes en een persoonlijke bar.
 • First Class: Dit is de allerhoogste klasse op KLM-vluchten. Passagiers in First Class hebben toegang tot de meest luxueuze zitplaatsen met nog meer beenruimte en exclusieve faciliteiten, zoals een persoonlijke butler, een premium menu met gepersonaliseerde opties en gratis drankjes van topkwaliteit.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van deze klassen kan variëren afhankelijk van de route en het type vlucht. Sommige vluchten van KLM bieden bijvoorbeeld alleen Economy Class of Economy Class en Business Class aan. Het is altijd aan te raden om te controleren wat de beschikbare klassen zijn op de vlucht die u wilt boeken.

Wat zijn de langste vluchten die KLM maakt?

KLM maakt verschillende lange afstandsvluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Sommige van de langste vluchten die KLM maakt, zijn onder andere:

 • Amsterdam naar Santiago de Chile: Dit is een vlucht van ongeveer 14.000 kilometer en duurt ongeveer 14 uur.
 • Amsterdam naar Buenos Aires: Dit is een vlucht van ongeveer 13.500 kilometer en duurt ongeveer 14 uur.
 • Amsterdam naar Sydney: Dit is een vlucht van ongeveer 16.000 kilometer en duurt ongeveer 18 uur.
 • Amsterdam naar São Paulo: Dit is een vlucht van ongeveer 12.500 kilometer en duurt ongeveer 14 uur.
 • Amsterdam naar Johannesburg: Dit is een vlucht van ongeveer 10.000 kilometer en duurt ongeveer 11 uur.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de langste vluchten die KLM maakt. Het bedrijf biedt ook vluchten naar andere verre bestemmingen, zoals Tokio, Hong Kong en Los Angeles. Houd er rekening mee dat de vluchttijden afhankelijk zijn van de route en kunnen variëren.

Wat zijn de kortste vluchten die KLM maakt?

KLM maakt ook korte afstandsvluchten binnen Europa en naar andere bestemmingen in de buurt. Sommige van de kortste vluchten die KLM maakt, zijn onder andere:

 • Amsterdam naar Berlijn: Dit is een vlucht van ongeveer 500 kilometer en duurt ongeveer 1 uur.
 • Amsterdam naar Parijs: Dit is een vlucht van ongeveer 350 kilometer en duurt ongeveer 1 uur.
 • Amsterdam naar Londen: Dit is een vlucht van ongeveer 350 kilometer en duurt ongeveer 1 uur.
 • Amsterdam naar Frankfurt: Dit is een vlucht van ongeveer 350 kilometer en duurt ongeveer 1 uur.
 • Amsterdam naar Madrid: Dit is een vlucht van ongeveer 1.000 kilometer en duurt ongeveer 2 uur.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de kortste vluchten die KLM maakt. Het bedrijf biedt ook vluchten naar andere nabijgelegen bestemmingen, zoals Den Haag, Rotterdam, Düsseldorf en Kopenhagen. Houd er rekening mee dat de vluchttijden afhankelijk zijn van de route en kunnen variëren.

Waarom kiezen de meeste Nederlandse mensen altijd voor KLM?

Er zijn verschillende redenen waarom veel Nederlandse mensen kiezen voor KLM als hun luchtvaartmaatschappij van voorkeur. Een van de belangrijkste redenen is waarschijnlijk dat KLM de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland is en daarom een belangrijke speler in de Nederlandse luchtvaartindustrie. Mensen zijn vaak geneigd om voor hun eigen nationale luchtvaartmaatschappij te kiezen vanwege het gevoel van loyaliteit en verbondenheid.

Daarnaast biedt KLM een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld, wat betekent dat mensen vaak een goede keuze hebben voor hun reisplannen. KLM heeft ook een goede reputatie voor veiligheid en betrouwbaarheid, wat belangrijk is voor veel mensen bij het kiezen van een luchtvaartmaatschappij.

Tenslotte biedt KLM verschillende klassen en faciliteiten op haar vluchten, wat betekent dat mensen de optie hebben om te kiezen voor de klasse die het beste bij hun behoeften past. Dit kan ook een belangrijke overweging zijn bij het kiezen van een luchtvaartmaatschappij.

Houd er rekening mee dat dit slechts enkele van de redenen zijn waarom mensen KLM kiezen als luchtvaartmaatschappij van voorkeur. Er kunnen andere persoonlijke of praktische overwegingen zijn die een rol spelen bij het maken van deze keuze.

Waarom vliegen met KLM?

Er zijn een paar redenen waarom u met KLM of Transavia zou willen vliegen. Ten eerste bieden beide luchtvaartmaatschappijen een goed product, met veel beenruimte en diverse in-flight entertainment mogelijkheden. Ten tweede zijn het beide betrouwbare luchtvaartmaatschappijen, met een goede staat van dienst op het gebied van veiligheid. Tot slot hebben zowel KLM als Transavia vaak goede deals op vluchten, zodat je geld kunt besparen op je reis.

Er zijn veel redenen waarom u ervoor zou kunnen kiezen om met KLM te vliegen. Ten eerste is KLM de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld en vliegt ze al sinds 1919 passagiers. Dat betekent dat ze veel ervaring heeft met het bieden van een geweldige vliegervaring. KLM maakt ook deel uit van de oneworld-alliantie, wat betekent dat je als passagier toegang hebt tot vluchten op meer dan 1.000 bestemmingen wereldwijd. Bovendien vindt u met het uitgebreide routenetwerk van KLM waarschijnlijk een vlucht die bij u past. KLM biedt ook geweldige voorzieningen tijdens de vlucht, waaronder wifi en comfortabele stoelen. Dus als je op zoek bent naar een geweldige luchtvaartmaatschappij met veel opties en een goede klantenservice, dan is KLM zeker het overwegen waard.

Een KLM vlucht boeken: waar moet je op letten?

Bij het boeken van een KLM-vlucht zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Vergelijk eerst altijd prijzen op verschillende websites om er zeker van te zijn dat u de beste deal krijgt. Ten tweede, zorg ervoor dat u op de hoogte bent van eventuele beperkingen of bagagekosten die van toepassing kunnen zijn. En tot slot, controleer het schema van de luchtvaartmaatschappij en zorg ervoor dat uw vlucht op de juiste tijden vertrekt en aankomt.

Bagagevrijdom KLM: wat mag je meenemen op je vlucht?

Bijna alle luchtvaartmaatschappijen hebben beperkingen op wat passagiers aan boord mogen meenemen. KLM is daarop geen uitzondering en heeft een aantal bagagevrijstellingen ingevoerd om ervoor te zorgen dat iedereen die met de luchtvaartmaatschappij reist dit op een ordelijke en veilige manier kan doen.

Het goede nieuws is dat de bagagevrijdom van KLM relatief ruim is en dat de meeste passagiers ten minste één stuk ruimbagage gratis kunnen meenemen. Het maximale gewicht voor een enkele tas is 23 kg, maar houd er rekening mee dat voor sommige items, zoals golfclubs of ski’s, een toeslag in rekening kan worden gebracht.

De toegestane hoeveelheid handbagage is ook genereus, waarbij de meeste passagiers één item mogen meenemen van niet meer dan 56x45x25 cm en maximaal 7 kg. Het is echter mogelijk dat bepaalde items, zoals muziekinstrumenten of grote sportuitrustingen, moeten worden ingecheckt.

Service aan boord KLM: wat kunt u aan boord van uw vlucht verwachten

Vliegen met KLM is een unieke ervaring. Vanaf het moment dat u aan boord stapt, zorgt onze bemanning ervoor dat u zich thuis voelt. Ons doel is om u een uitstekende service te bieden en ervoor te zorgen dat uw vlucht zo comfortabel mogelijk is. Dus wat kunt u verwachten aan boord van uw KLM-vlucht?

Eerst en vooral zal onze bemanning attent en gastvrij zijn. We zullen er alles aan doen om uw vlucht aangenaam te maken. Daarnaast bieden we een scala aan faciliteiten en diensten om uw reis comfortabeler te maken.

Luchthavens: luchthavens bediend door KLM

KLM bedient de volgende luchthavens: Amsterdam Schiphol, Atlanta Hartsfield-Jackson, Beijing Capital, Boston Logan, Chicago O’Hare, Dallas/Fort Worth, Detroit Metropolitan Wayne County, Dubai International, Hong Kong International, Houston George Bush Intercontinental, Los Angeles International , Miami International, Minneapolis-Saint Paul International, New York John F. Kennedy International Airport en Newark Liberty International Airport.

Frequent flyer-programma’s KLM: Miles sparen en gebruiken

Er zijn een paar verschillende KLM frequent flyer-programma’s die leden verschillende manieren bieden om mijlen te sparen en te gebruiken. Het Flying Blue-programma is het belangrijkste en biedt leden de kans om mijlen te verdienen elke keer dat ze met KLM of een van haar partners vliegen. Leden kunnen ook bonusmiles verdienen door gebruik te maken van de Flying Blue-creditcard of door deel te nemen aan speciale acties.

Miles kunnen worden ingewisseld voor gratis vluchten, upgrades en andere beloningen, zoals autoverhuurkortingen of hotelovernachtingen. Ze kunnen ook worden gebruikt om belastingen en toeslagen op awardtickets te betalen. En als er niet genoeg mijlen op uw account staan om de kosten van een gewenste beloning te dekken, kunt u Betalen met mijlen gebruiken om deze contant te betalen.

Om van deze voordelen te profiteren, moet u zich aanmelden voor een Flying Blue-account.

white air plane wing
Inhoud pagina

KLM biedt een breed scala aan in-flight entertainment opties, waaronder films, tv-programma’s, muziek en games. De beschikbaarheid hiervan varieert per vlucht en type vliegtuig. Passagiers kunnen ook gebruik maken van gratis wifi aan boord op sommige vluchten.

KLM biedt haar passagiers de mogelijkheid om hun vlucht te wijzigen of te annuleren via hun website of via de klantenservice. Wijzigingen en annuleringen zijn onderhevig aan beleid en eventuele kosten.

Passagiers kunnen hun stoel reserveren tijdens het boeken van hun vlucht of later via de website of de app van KLM. Sommige stoelen zijn beschikbaar tegen een toeslag.

De bagageregels voor KLM vluchten variëren afhankelijk van de gekozen reisklasse en bestemming. Voor intercontinentale vluchten is er vaak een gratis ruimbagageallowance. Passagiers kunnen meer informatie vinden over de bagageregels op de website van KLM.

 1.  

KLM neemt maatregelen ter bescherming van de gezondheid en veiligheid van haar passagiers en medewerkers tijdens Covid-19. Deze maatregelen kunnen variëren afhankelijk van de bestemming en kunnen onder meer het dragen van een mondkapje, social distancing, en verhoogde hygiënemaatregelen omvatten. Passagiers worden aangeraden om de meest recente informatie te raadplegen op de website van KLM voor hun vlucht.