Rome

De goedkoopste vliegtickets naar Rome

vergelijk en boek direct online

Vliegtickets Rome Vergelijken

Rome is een populaire vakantiebestemming in Europa. De hoofdstad van Italië is niet alleen erg groot, maar ook nog eens goed bereikbaar met het vliegveld. Er zijn maar liefst twee grote vliegvelden te vinden in de Italiaanse stad. Rome Leonardo da Vinci, ook wel Fiumicino genoemd, en Giovan Battista Pastine Ciampino (Ciampino). Jaarlijks zijn er vele vluchten van en naar deze luchthavens en ook vanuit Nederland kan je vliegen naar de Romeinse stad. Kies ervoor om te vliegen vanaf Schiphol of Eindhoven Airport. 


De tickets voor het vliegtuig zijn vaak niet duur. Uiteraard zijn de prijzen afhankelijk van de periode waarin je vliegt. In de zomer is een ticket vaak wat duurder dan buiten de vakanties om. Ga je een stedentrip doen, dan kan je ervoor kiezen alleen handbagage mee te nemen, dit scheelt behoorlijk in de kosten. Bekende maatschappijen als KLM, RyanAir en EasyJet vliegen van en naar Rome. Ben je van plan een auto te huren in Italië, dan kan je dit goed regelen op beide luchthavens. Er bevinden zich tal van autoverhuurders die je direct kunnen helpen. 

Vanaf het vliegveld kan je snel met de trein naar het centrum van de stad. Voor iets meer dan 10 euro zit je al in het centrum. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met de taxi te gaan. Let goed op, want er zijn nogal wat verschillen in aanbieders. Er zijn speciale taxiservices van het vliegveld waarbij je een vaste lage prijs betaald. Vaak ligt dit rond de 40 euro voor twee personen. Kies je er echter voor om met een normale taxi te reizen, dan ben je bijna 70 tot 80 euro kwijt voor een ritje. 

De Italiaanse hoofdstad is erg populair en daarom zal het ook druk zijn op de vliegvelden. Eenmaal in Rome aangekomen kan je gaan genieten van de mooie stad. Honderden opgravingen zijn er te vinden en jaarlijks komen er nog steeds opgravingen bij. Daarnaast is zijn er diverse mooie gebouwen en fonteinen te vinden in de stad. Kijk van te voren goed wat je allemaal wilt zien. Een bezoekje aan Vaticaanstad en het Colosseum mogen uiteraard niet ontbreken. 

Ben je een echte voetballiefhebber, ook dan is Rome de ultieme stad voor jou. Lazio Roma en AS Roma spelen beide in de Italiaanse Serie A. Stadio Olimpico is de thuisbasis van beide clubs en het bezoeken van een voetbalwedstrijd is erg leuk. Doe dit in combinatie met een stedentrip. Er zijn speciale reizen waarbij de overnachting en het vliegticket bij de voetbalwedstrijd zijn inbegrepen. 

Zoek zelf eens rustig uit wat de goedkoopste reis voor jou is. Vliegen vanuit België of Duitsland scheelt soms een hoop geld en daarvan kan je weer leuke dingen doen in de stad.