Thailand

De goedkoopste vliegtickets naar Thailand

vergelijk en boek direct online

Vliegtickets Thailand Vergelijken

Reizen naar het verre Oosten wordt steeds populairder. Dit is mede te danken aan de daling van de prijzen van de vliegtickets. Hierdoor wordt het meer toegankelijk voor iedereen. Thailand is daar een goed voorbeeld van. Vooral backpackers maken gretig gebruik van de vliegtuigen richting Phuket en Bangkok. De hoofdstad van Thailand, Bangkok, wordt het vaakst per vliegtuig bezocht. Het spreekt voor zich dat vliegen in het hoogseizoen duurder is dan erbuiten. Er zijn enkele tips die je wellicht kan gebruiken om de kosten wat naar beneden te halen. 

Je doet er verstandig aan om je vliegtickets richting Thailand zo te boeken dat je doordeweeks vliegt. Dit kan de kosten enorm drukken. In Nederland kan je enkel en alleen vanaf Amsterdam naar het Aziatische land vliegen. Toch loont het om eens bij onze Oosterburen te kijken. Vliegen vanaf Düsseldorf of Frankfurt kan soms wel honderden euro’s schelen. Vergelijk van te voren dan ook goed de prijzen met elkaar. 

Ben je van plan te backpacken, dan zit je er waarschijnlijk aan te denken om een binnenlandse vlucht te nemen. Dit is een ideale oplossing om een groot gedeelte van Thailand te bezoeken. Vliegtickets voor een binnenlandse vlieg zijn vaak erg goedkoop. Voor 25 euro kan je al vanaf het noorden naar het zuiden vliegen. Zorg er wel voor dat je ver van te voren je tickets boekt. In Thailand zijn erg veel kleine vliegvelden te vinden en het is dus mogelijk om vrijwel overal naar toe te vliegen. 

De meest populaire bestemmingen binnen Thailand zijn toch wel Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Surat Thani, Krabi en Hat Yai. Makkelijk en snel vlieg je door het hele land heen. Wil je naar een ander gedeelte van Thailand, dan is er vast en zeker een vliegveld in de buurt te vinden. De luchthavens zijn vaak goed bereikbaar. Je kan er komen per taxi, bus of trein. Zoals een binnenlandse vlucht kost ook het vervoer naar de luchthaven bijna niets. 

In Thailand is veel te doen. Vanaf de hoofdstad Bangkok kan je ervoor kiezen om met de trein naar Chiang Mai te reizen. In de omgeving is veel te doen. Overigens kan je in heel het land allerlei workshops volgen. Voor de kook workshops zijn erg populair en interessant. Je leer de fijne kneepjes van de Thaise keuken en vaak ga je eerst de markt op om je eigen eten te kopen. Duiken en snorkelen wordt ook veel gedaan. Thailand kent veel verschillende eilandjes. Ze zijn vaak erg rustig en je krijgt hierdoor een beetje het idee dat je op een onbewoond eiland bent. Het dagelijkse leven in Thailand is erg goedkoop. Je kan er al een volle maaltijd hebben voor minder dan een euro.